Ország-világ

2012.08.26. 08:33

Az Isaac áldozatok nélkül hagyta el Kubát

Isaac károkat okozott a mezőgazdaságban és elektromos vezetékeket tépett le. A viharzóna most Florida felé tart, és útközben hurrikánná erősödhet.

MTI

Az Isaac névre keresztelt trópusi vihar elhagyta Kuba területét, ahol nem szedett áldozatokat, de károkat okozott a mezőgazdaságban és elektromos vezetékeket tépett le - közölték a hatóságok.

A viharzóna Florida felé tart, és útközben hurrikánná erősödhet. Kubát Guantánamo tartomány területén érte el szombat délelőtt, és délután Holguín tartomány neves üdülőkörzetén, Guardalavaca Beachen át távozott. A polgári védelem valamivel több mint 3 ezer embert evakuált, köztük külföldi turistákat.

Kubában a szélrohamok maximális sebessége 95 óránként kilométer körül volt, a vihar magja óránként 33 kilométeres sebességgel mozgott északnyugat felé. A szél Guantánamóban ötméteres hullámokat keltett a tengerben, és erős záporok kísérték.

Az Isaac volt a szigetet elérő kilencedik trópusi vihar ebben a szezonban, amely júniustól novemberig tart.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában