Ország-világ

2012.08.20. 21:26

Tilos a tetkó és a testékszer az olasz fegyveres erőknél

Biztonsági okokra hivatkozva az olasz hadsereg megtiltotta a katonáknak a tetoválást és a testékszer viselését.

Az olasz sajtó tudomására jutott, hogy a vezérkari főnökség körlevélben rendelte el, hogy ezentúl ne vegyék fel a fegyveres erőkbe azokat, akik tetovált testtel jelentkeznek katonának. Alkalmatlannak kell tartani azt is, aki piercinget visel.

Az előírás a már a fegyveres erőknél szolgáló professzionális katonákra is vonatkozik. A tetováltaknak jelenteniük kell felettesüknek, hány és milyen rajz fedi testüket. Aki elhallgatja a tetoválást, büntetést kockáztat.

Csak az a tetoválás maradhat, amely a test nem látható részét fedi, nem vulgáris, nem erkölcstelen, nem rasszista, nem tartalmaz szexuális vagy a közízlést sértő utalást, nem járatja le az olasz köztársaságot és az olasz fegyveres erőket. A tetoválás nem utalhat politikai vagy vallási hovatartozásra sem - szólt az utasítás.

A fegyveres erők szóvivője szerint a tiltás nem jelent újdonságot, mivel ugyanez már hatályos az olasz rendőrségnél és csendőrségnél is.

A szigorú ellenőrzést biztonsági okok indokolják: "Afganisztánban vagy Libanonban egy karra tetovált egyszerű kereszt is veszélybe sodorhatja a katonát és az egész missziót" - hangoztatta.

Az olasz sajtó szerint a tetoválások eltüntetése nem lesz könnyű, az olasz katonák majdnem mindegyikének karján vagy lábán tetoválás jelzi, melyik alakulatnál szolgál és mely politikai, erkölcsi és vallási értékekben hisz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában