Ország-világ

2013.03.29. 08:26

Az MSZP eltörölné a kötelező agrárkamarai tagságot

Az MSZP kormányra kerülve eltörölné a kötelező agrárkamarai tagságot, az - az ellenzéki párt szerint - kizárólag a Magosz vezetőinek anyagi érdekeit szolgálja.<br>

Az MSZP kormányra kerülve eltörölné a kötelező agrárkamarai tagságot, az - az ellenzéki párt szerint - kizárólag a Magosz vezetőinek anyagi érdekeit szolgálja.

Gőgös Zoltán, a parlament mezőgazdasági bizottságának alelnöke az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, a Fidesz két köztestületnél kétféle törvényt alkotva, szűk politikai eliteknek játszotta át ezt a területet. "A hegyközségeknél - néhány Fidesz-közeli sztár borász akaratának megfelelően - úgy, hogy a területarányos szavazási szisztémát alkalmazta, ezzel kisemmizett több tízezer kistermelőt. Az agrárkamaránál már egy tag egy szavazat elve alapján választottak, pontosan tudva, hogy a termelők elutasítják a kötelező tagságot, ezért nem is vesznek részt egy antidemokratikus választáson" - fogalmazott.

A szocialista párt ellenzi - tette hozzá Gőgös Zoltán -, hogy "újabb értelmetlen befizetésekkel terheljék a kistermelők százezreit".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában