Ország-világ

2013.08.06. 16:26

Együtt-PM: a Hajdú-Bét csődjét nem Bajnai Gordon okozta

Az ellenzéki párt közleményben leszögezte, nem is okozhatta ő, hiszen soha nem vezette a céget, és a tulajdonos képviseletében sem szólt bele annak ügyeibe.

MTI

Az Együtt-PM szerint a Fidesz szóvivőjének keddi állításával ellentétben nem [namelink name="Bajnai Gordon"] okozta a Hajdú-Bét csődjét. Az ellenzéki párt szerint emellett elfogadhatatlan, hogy a kormánypárt még a romagyilkosságokba is igyekszik belekeverni a politikai ellenfeleit, ahogyan az is, hogy Zsigó Róbert szerint törvényes és tisztességes hőségriadó idején elzárni a csapokat ott, ahol a legnagyobb a szegénység.

Az Együtt-PM közleményben reagált Zsigó Róbertnek a Fidesz szóvivőjének keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakra. Ebben leszögezik: a Hajdú-Bét csődjét nem Bajnai Gordon okozta és nem is okozhatta ő, hiszen soha nem vezette a céget, és a tulajdonos képviseletében sem szólt bele annak ügyeibe. "Zsigó Róbert és a rezsim propagandagépezete egyszerűen hazudik, amikor ezzel ellentéteset állít, vagy kérdésbe csomagolva ezzel ellentéteset sejtet" - áll a közleményben.

Hozzáteszik: a Fidesz szóvivője "önmagát is alul tudta múlni akkor, amikor még a romagyilkosságokba is igyekezett belekeverni politikai ellenfeleit, köztük Bajnai Gordont". Álláspontjuk szerint a valóság ezzel szemben az, hogy a romagyilkosságok elkövetőinek kézre kerítése Bajnai Gordon kormányzása idején történt meg. Úgy vélik: "az Orbán-Simicska-rezsimnek sem lehet fontosabb a Bajnai Gordon elleni lejárató kampány, mint az áldozatok iránti kegyelet és a rasszista gyilkosságsorozat miatt viselt nemzeti gyász".

Az ellenzéki párt szerint Orbán Viktor pártja szóvivőjén keresztül kedden "nevére vette Európa botrányát: az ózdi vízelvonást", hiszen Zsigó Róbert szavai szerint törvényes és tisztességes hőségriadó idején elzárni a csapokat ott, ahol a legnagyobb a szegénység.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában