Ország-világ

2013.08.13. 08:45

Leselejtezésre várnak a Hajdú-Bét-iratok

Egy biharkeresztesi raktárépületben tárolják az egykori Hajdú-Bét Rt. iratainak egy részét, amelyek a cég felszámolója szerint megsemmisítésre várnak.

Egy biharkeresztesi raktárépületben tárolják az egykori Hajdú-Bét Rt. iratainak egy részét, amelyek a cég felszámolója szerint megsemmisítésre várnak - ismerteti a keddi Magyar Nemzet.

A cikk szerint amennyiben a dokumentumokat a Hajdú-Bihar Megyei Levéltár leselejtezi, örökre homályba veszhet, pontosan mi történt a baromfi-feldolgozó cég csődjénél. A még meglévő dokumentumok a Hajdú-Bét károsultjainak szempontjából fontosak lehetnek.

A Hajdú-Bét Rt. felszámolását elvégző Hunyadi Válságmenedzser és Felszámoló Zrt. vezérigazgatója, Hajdú Ágnes a lap kérdésére elmondta, hogy a baromfi-feldolgozó dokumentumai ma is megvannak, azonban annak többsége leselejtezésre vár, amit a levéltárnak kell majd elvégeznie. Közölte, több esetben fordultak hozzájuk a baromfi-feldolgozóval szerződésben állók termeltetési szerződésüket kérve, ezekben az esetekben pedig segítettek is, több dokumentumot ki is adtak - olvasható a napilapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában