Ország-világ

2013.09.09. 07:37

Az ősszel tárgyalják az új Ptk.-hoz a jogszabályokat

Szeptember elején az átmeneti törvényt és a különtörvények közül hármat, az átalakulási, a szomszédjogi, valamint a gondnokoltak és előzetes jognyilatkozatok nyilvántartásáról szóló törvényt elfogadta a kormány.

MTI

Minden, az új polgári törvénykönyv (Ptk.) hatályba lépéséhez szükséges törvénymódosítást és törvényt benyújt a kormány az Országgyűlésnek az ősz folyamán - mondta [namelink name="Czepek Gábor"], a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium magánjogi és igazságügyi jogalkotásért felelős helyettes államtitkára a Magyar Hírlapnak.

A szeptember 1-jével kinevezett helyettes államtitkár a lap hétfői számában megjelent interjúban elmondta, hogy szeptember elején az átmeneti törvényt és a különtörvények közül hármat, az átalakulási, a szomszédjogi, valamint a gondnokoltak és előzetes jognyilatkozatok nyilvántartásáról szóló törvényt elfogadta a kormány. A maradék, így a bizalmi vagyonkezelésről, a hitelbiztosítéki nyilvántartásról szóló és a támogatott döntéshozatalra vonatkozó jogszabályok az ősz hátralévő részében kerülhetnek az Országgyűlés elé, ahogy az átvezetéseket tartalmazó salátatörvény is.

Czepek Gábor a cégeket érintő változásokkal kapcsolatban kiemelte: arra törekedtek, hogy a jogalanyoknak a legkedvezőbb megoldásokat válasszák, ezért olyan átmeneti időszakokat határoztak meg, amelyeknek mindenki könnyedén meg tud felelni, ráadásul a módosításokat ingyen végezhetik el. Megjegyezte, hogy a társaságok jelentős része már most megfelel az új törvénynek is, tehát nem lesz egy kötelező, minden bejegyzett cégre kiterjedő regisztrációs kötelezettség az új Ptk.-nak való megfelelés érdekében.

Címkék#jog#Ptk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában