Ország-világ

2014.03.28. 10:43

Átadták a 4-es metrót

Átadták pénteken a 4-es metróvonalat, amely a kelenföldi vasútállomást köti össze a Keleti pályaudvarral.

Új ügyfélközpontokat nyitottak a metró vonalán

A pénteken elindult 4-es metró vonalán két új BKK ügyfélközpont is nyílt, és 2016-ig a város legforgalmasabb pontjain további ügyfélpontokat alakítanak ki - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Közleményük szerint a Kelenföldi vasútállomás végállomáson és a Keleti pályaudvar megállónál nyílt centrumokban lehet jegyeket, bérleteket venni, emellett intézhetők a közösségi közlekedéssel, a közútkezeléssel, és a teherforgalmi behajtással kapcsolatos ügyek, továbbá az érdeklődőket tájékoztatják a közlekedési lehetőségekről és a projektekről.

Ezek az értékesítési és tájékoztatási pontok szorosan kapcsolódnak az elektronikus jegyrendszer kialakításához - olvasható a közleményben. A BKK ügyfélközpontok a hét minden napján reggel fél 6-tól este 10 óráig tartanak nyitva. Hozzátették továbbá: az ügyfélközpontok szolgáltatásait az új jegykiadó automaták is kiegészítik, hogy a jegy- és bérletvásárlás a nyitvatartási időn túl se okozzon gondot.

A BKK közleményében arra is kitért: 2016-ig három ütemben, a város legforgalmasabb pontjain további ügyfélpontokat létesítenek, melyek részben a pénztárak feladatait is átveszik.

A Kelenföldi és a Keleti pályaudvart összekötő 4-es metrót pénteken adták át.

Korábban:

Az új vonalat Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester jelenlétében adták át a kelenföldi végállomáson.

A 4-es metró. Nagyításért kattintson a képre!

A 4-es metró. Nagyításért kattintson a képre!
A 4-es metróvonalat nyolc évig építették. A 7,3 kilométeres, tíz állomást magába foglaló első szakasz építése 2006-ban kezdődött el.

Az utasok péntek déltől utazhatnak a 4-es metrón, amely vasárnap üzemzárásig ingyenesen vehető igénybe.

A fővárosi 4-es metró vonala péntek reggel az átadás előtt - az MTI felvételei.


Orbán: összefogás és egység


A 2010-ben létrejött és azóta is fennmaradt összefogásnak és egységnek köszönhető a 4-es metró átadása - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az új metróvonal átadási ünnepségén, a kelenföldi végállomáson.

A kormányfő azt mondta: Budapest akkor lesz büszke főváros, ha nagy dolgokra vállalkozik, de ezt csak akkor teheti meg, ha megtalálja az együttműködés módját a mindenkori kormányzattal.

A cselekvéshez ugyanakkor erő is kell, az erőhöz pedig egység - folytatta Orbán Viktor, aki ezért azt javasolta a budapestieknek, őrizzék meg a 2010-ben létrehozott egységet.

Orbán Viktor és Tarlós István felavatta a 4-es metrót a kelenföldi végállomáson


Tarlós: megvalósult Magyarország utóbbi évtizedeinek egyik legnagyobb beruházása


Megvalósult Magyarország utóbbi évtizedeinek egyik legnagyobb beruházása - jelentette ki Tarlós István főpolgármester Budapesten a 4-es metróvonal pénteki átadásán.

"Zűrzavaros előkészületeket, majd komoly erőfeszítéseket követően" befejeződött Budapest negyedik metróvonalának építése - fogalmazott Tarlós István, hozzátéve: pénteken az utasok birtokba vehetik a létesítményt.

Azt mondta, a fővárosi metróhálózat mostani gyarapodása azt mutatja, hogy Budapest és az ország vezetősége "akar és képes együttműködni".

A főpolgármester mindezt azután mondta el, hogy Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke átadta neki a 4-es metró vasútbiztonsági tanúsítványát és engedélyét.

Birtokba vették az utasok az új 4-es metrót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában