Ország-világ

2014.04.16. 07:29

Dél-koreai kompbaleset: Összeverekedtek a hozzátartozók a rendőrökkel

A mentők vasárnapra virradóan tíz újabb holttestet találtak meg.

Munkatársunktól

Összeverekedtek a hozzátartozók a rendőrökkel

Összeverekedtek a rendőrökkel a szerdai dél-koreai hajókatasztrófa áldozatainak a hozzátartozói, akik azon háborodtak fel, hogy a hatóságok szerintük tehetetlenkednek a még mindig eltűntként nyilvántartott 256 utas keresése során.

Mintegy százan vágtak neki vasárnap reggel a Szöulba vezető útnak a Csindo szigetén, a mentés központi helyszínén összegyűlt, kétségbeesett rokonok közül, mert a fővárosban is ki akarták nyilvánítani az elégedetlenségüket, de a rendőrök útjukat állták a szárazföldre vezető hídon, és ekkor tört ki az összecsapás. Sérültekről nem érkezett hír.

A mentők vasárnapra virradóan tíz újabb holttestet találtak meg, így ezzel a halálos áldozatok hivatalos száma 46-ra emelkedett.

A katasztrófa okát még mindig nem tudták kideríteni, de egy feltevés szerint a komp túlságosan éles és gyors fordulót vett, és eközben felborult és elsüllyedt. A gyanú szerint a kapitány egy kevésbé tapasztalt tengerészre bízta a hajó irányítását, és ráadásul felügyelet nélkül magára hagyta a hajóhídon.

Holttesteket emeltek ki a hajótestből a búvárok

Kiemeltek három holttestet a búvárok szombaton a négy nappal korábban elsüllyedt dél-koreai komp víz alá merült kabinjaiból - jelentette be a parti őrség.

"A búvárok betörték az egyik kabin ablakát nem sokkal (helyi idő szerint) éjfél előtt és kiemeltek három holttestet" - közölte a dél-koreai parti őrség egyik illetékese. A búvároknak most először sikerült a hajóbelsőhöz hozzáférniük.

Az ország délnyugati partjainál szerencsétlenül járt komphajón a legutóbbi adatok szerint 476-an utaztak. A hivatalosan halottnak nyilvánított utasok száma korábban a nap folyamán 33-ra emelkedett, miután újabb négy holttestet találtak a hajó közelében a tengerben. A kabinokból kiemeltekkel együtt így hivatalosan a kompszerencsétlenség 36 halálos áldozatáról tudni. 266 utasra még nem találtak rá, szakértők szerint azonban nem valószínű, hogy az eltűntnek nyilvánított utasokat – közöttük számos iskolást – még életben találnák.

A mentést előző éjjel félbe kellett szakítani az erős hullámzás miatt. A munkálatokat szombaton helyi idő szerint hajnali négy órakor folytatták.

Szombaton letartóztatták a szerencsétlenül járt komphajó kapitányát és a legénység két tagját. A Li nevű, 68 éves kapitányt vétkes gondatlansággal vádolják. A gyanú szerint egy tapasztalatlan tengerészre bízta a hajó irányítását, akit ráadásul magára is hagyott a hajóhídon, amikor pedig a hajó süllyedni kezdett, a kapitány a hatóságok feltételezése szerint még az utasok előtt elhagyta a komp fedélzetét. A hajó újonc harmadik tisztjét azzal vádolják, hogy kockázatos útvonalra vezette a hajót. Rajtuk kívül letartóztatták a komp egyik kormányosát is.

Holttesteket láttak a búvárok az egyik kabinban

Túlélők után kutató búvárok három holttestet láttak a vízben lebegni a szerdán elsüllyedt dél-koreai komp egyik kabinjában az ablakon keresztül, de nem tudtak hozzájuk férkőzni - közölte szombaton a parti őrség.

A búvárok egy víz alá került kabinban látták a testeket, de nem mondták el, hogy kik lehettek. Az ablakot nem sikerült betörni. Hangokat nem hallani a roncsból. A látási körülmények igen rosszak - mondták el.

A mentést péntek éjjel félbe kellett szakítani a gyors áramlatok és nagy hullámok miatt, de szombaton helyi idő szerint hajnali négy órakor folytatták. Délutánra még rosszabb körülményeket, erős szelet jósol a meteorológiai szolgálat.

Letartóztatták a komp kapitányát

A dél-koreai hatóságok letartóztatták szombaton a szerencsétlenül járt komphajó kapitányát, miután egy bíróság vádat emelt ellene.

A Li nevű, 68 éves férfi vizsgálati fogságba került. A vádak között szerepel a vétkes gondatlanság és a tengeri jog megsértése. Mokpo város bírósága azért rendelte el az őrizetbe vételt, mert fennáll a gyanú, hogy a férfi bizonyítékokat semmisíthet meg.

A férfit azzal vádolják, hogy még az utasok előtt elhagyta a komp fedélzetét, amikor a 6850 tonnás hajó szerdán elsüllyedt. Hivatalosan 29 ember halálát erősítették meg, de 270 utasra még nem találtak rá.

A kapitányt azzal is gyanúsítják, hogy egy tapasztalatlan tengerészre bízta a hajó irányítását, akit ráadásul magára is hagyott a hajóhídon.

Letartóztatási parancs a kapitány és a legénység két tagja ellen

Letartóztatási parancsot adott ki a dél-koreai kompbaleset ügyében eljáró hatóság pénteken a két nappal korábban elsüllyedt komphajó kapitánya és a legénység két további tagja ellen.

A Sewol komphajó szerdán süllyedt el több mint 470 emberrel - köztük négynapos tanulmányi kiránduláson lévő 325 középiskolással - a fedélzetén Incshon és Csedzsu között. Hivatalos adatok szerint a szerencsétlenségben 28-an haltak meg, de az áldozatok száma várhatóan tovább nő. Mintegy 270 embert ugyanis eltűntként tartanak nyilván.

A súlyos hajóbaleset körülményeit és okait felderítő nyomozók korábban közölték, hogy a baleset idején a 69 éves Ri Dzsun Szok kapitány nem volt a hajóhídon, a kormánynál a kevesebb tapasztalattal rendelkező harmadtiszt állt.

Fotó: MTI/EPA/Dél-koreai parti őrség

A dél-koreai parti őrség által közreadott képen Ri Dzsun Szok, a Szevol komphajó kapitánya (j3) a parti őrség tagjainak segítségével elmenekül süllyedő hajójának fedélzetéről a dél-koreai Csindo partjai előtt 2014. április 16-án.
Fotó: MTI/EPA/Dél-koreai parti őrség

A hajó egyik kormányosa pénteken elmondta, hogy miután a komp kezdett oldalra dőlni, a kapitány visszasietett a hajóhídra. "Nyugodtan megkérdezte, mennyire dőlt meg a hajó, majd megpróbálta egyenesbe hozni a vízi járművet" - mondta Oh Jung Szok a komphajó egyik kormányosa, akit jelenleg Mokpo városában kórházban ápolnak.

A dél-koreai parti őrség búvárai továbbra is túlélők után kutatnak, egyelőre azonban - a korábbi állításokkal szemben - nem sikerült bejutniuk a komphajó utasterébe. A parti őrség egyik tisztségviselője pénteken közölte, hogy a búvárok elérték a hajó rakterét, de az távol esik attól a teremtől, ahol az utasok tartózkodtak.

Az eltűnt gyermekek szülei a kapitányt okolták a tragédia miatt. Ri Dzsun Szok bocsánatot kért az áldozatokért, de a felelősségét nem ismerte el. Szemtanúk azt állították, hogy a kapitány és a legénység néhány tagja elhagyta a hajót, míg mások azt az utasítást adták az utasoknak, hogy maradjanak a helyükön, amikor a hajó süllyedni kezdett.

"Nem tudom, miért hagyta el a fedélzetet, a koreaiaknál azonban nem szokás a végsőkig a hajón maradni. Ez a nyugatitól eltérő kultúra" - mondta Dzsu Hi Csun tengerészeti szakértő, aki 2006-ban a kapitánnyal mint a Csedzsu szigetéhez vezető vízi út szakértőjével készített interjút.

A parti őrség szerint a nyomozók a legénység esetleges hanyagságára, a teher berakodásának módjára és a hajó esetleges szerkezeti hibáira összpontosítanak, annak ellenére, hogy a jármű a jelek szerint minden biztonsági és biztosítási követelménynek megfelelt.

Teljesen a víz alá merült a dél-koreai komp. Fotó: MTI/EPA/AP (galéria)


A parti őrség cáfolta a bejutást

A dél-koreai parti őrség cáfolta, hogy sikerült bejutni az elsüllyedt komp hajóterébe, amit korábban a testületre hivatkozva közölt a helyi sajtó.

A baleset ügyében folyó nyomozás megállapította, hogy a tragédia idején a kapitány nem volt a hajóhídon, a hajót a harmadtiszt kormányozta.

Az YTN dél-koreai televíziós társaság jelentette azt korábban, hogy búvárok bejutottak a komp kávézójába és éttermébe, ahol a baleset időpontjában valószínűleg sok utas tartózkodott, és megkezdték a kutatást. A parti őrség cáfolta a televíziónak azt az értesülését is, hogy a hajó a baleset után 48 órával teljesen lemerült volna.

Túlélők után kutatnak Csindo partjai előtt. Fotó: MTI/EPA/AP (galéria)


Szakértők szerint nem valószínű, hogy az eltűntnek nyilvánított 268 utast – közöttük számos iskolást – még életben találnák. Eddig a Sewol komphajó 475 utasa és legénysége közül 28 embert nyilvánítottak hivatalosan halottnak, és 179-et sikerült kimenekíteni. A mentőcsapatok levegőt szivattyúztak a hajó éttermébe, ahol a feltételezések szerint több utas tartózkodik.

Dél-Korea legutóbbi 21 éve legsúlyosabb hajóbalesetének ügyében tovább folyik a nyomozás. Pak Dzse Ok nyomozó Mokphóban tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy a baleset idején a 69 éves kapitány nem volt a hajóhídon, a kormánynál a harmadtiszt állt.

Az eltűnt gyermekek szülei a kapitányt okolták a tragédia miatt, miután a kapitány és a hajózási társaság bocsánatot kért a halálesetek miatt. Szemtanúk azt állították, hogy a kapitány és a legénység néhány tagja elhagyta a hajót, míg a mások azt az utasítást adták az utasoknak, hogy maradjanak a helyükön, amikor a hajó süllyedni kezdett.

A parti őrség szerint a nyomozók a legénység esetleges hanyagságára, a teher berakodásának módjára és a hajó esetleges szerkezeti hibáira összpontosítanak, annak ellenére, hogy a hajó a jelek szerint minden biztonsági és biztosítási követelménynek megfelelt.

A kapitány ellen a dél-koreai törvényeknek megfelelően várhatóan büntetőjogi eljárás indul. Ri Dzsun Sok bocsánatot kért az áldozatokért, de a felelősségét nem ismerte el. Nyilvánosan nem nyilatkozott arról, valóban elhagyta-e a hajót az utasok előtt, és ha igen, miért.

Sikerült bejutni a hajótérbe

Egy nyolc búvárból álló mentőcsoportnak sikerült bejutnia a dél-koreai vizeken több mint 48 órája elsüllyedt komp belsejébe, és megkezdték az átkutatását - jelentette be a koreai parti őrség pénteken.

A mentők lyukat vágtak a hajótestbe, és a komp kávézójába értek, ahol vezetőkötelet feszítettek ki. Egyelőre nem tudni, hogy találtak-e túlélőket.

Túlélők után kutatnak Csindo partjai előtt. Fotó: MTI/EPA/AP (galéria)


Időközben a szerencsétlenséget kivizsgáló ügyész bejelentette, hogy a katasztrófa időpontjában nem a kapitány, hanem egy beosztottja irányította a hajót. "A harmadtiszt állt a kormánynál" - mondta az ügyésze egy sajtótájékoztatón. A kapitány valószínűleg nem is tartózkodott a hajóhídon - tette hozzá.

Az éjjel egy újabb holttestet sodort ki a kompból a tengerár, s ezzel 26-ra emelkedett a megerősített halálos áldozatok száma.

Folytatják az eltűntek felkutatását

Dél-Koreában pénteken folytatták a szerencsétlenül járt komphajó eltűnt utasainak felkutatását, miközben 25-re emelkedett a hivatalosan is életüket vesztő emberek száma.

A mentést csütörtökön nagyon megnehezítette az erős hullámzás és a tengeri áramlatok, ezért nem sikerült bejutni a hajó belsejébe. Az áramlatok sebessége változó, időnként eléri az óránként tíz kilométert is. Pénteken oxigént fognak pumpálni a roncsba, a helyszínre érkezik három hajódaru, és próbálkoznak egy robot tengeralattjáró bejuttatásával is. A munkálatokban mintegy 150 búvár vesz részt.

A szerencsétlenség okát még mindig nem tudják. A hajó egyszerűen felborult és részben elsüllyedt. A kormányos szerint a kapitány a vészjelzés leadásakor azt mondta az utasoknak, hogy vegyenek mentőmellényt és maradjanak ott, ahol vannak. A hajóról csak két mentőcsónakot engedtek le. A hatóságok vizsgálják, hogy a kapitány megtett-e mindent tőle követelhetőt, vagy igaz az az állítás, hogy az elsők között menekült el a kompról.

A kompon utazó 475 emberből 179 élte túl a katasztrófát, és 271 eltűntet tartanak nyilván, nagyrészt diákokat, akik tanulmányi kiránduláson vettek részt. Nincs meg a 20 fős legénység fele sem.


Áder János részvéttáviratot küldött

Áder János köztársasági elnök csütörtökön részvéttáviratot küldött Pak Gun Hje dél-koreai államfőnek a Csedzsu szigete mellett előző nap bekövetkezett tragikus kompbaleset miatt.

"Minden magyar nevében a legmélyebb részvétemet szeretném kifejezni Önnek és a Koreai Köztársaság népének. A fájdalom nehéz időszakában gondolatban az áldozatok családjaival és barátaival vagyunk" - írta a magyar államfő.

Túlélők lehetnek az elsüllyedt hajón

Vannak még túlélők az elsüllyedt dél-koreai komphajó testében - mondta egy apa a Reuters hírügynökségnek csütörtökön a katasztrófa helyszíne közelében, azt állítva, hogy sms-üzenetet kapott a balesetben eltűnt fiától.

"Azt írta nekem a szöveges üzenetben, hogy 'élek, vannak itt más életben lévő diákok is, kérlek, mentsetek ki bennünket gyorsan' " - mondta a férfi a Reuters tudósítójának, aki a helyszínre érkezett hozzátartozók táraságában van.

A hivatalos adatok szerint 287 embert, zömében középiskolás diákot keresnek még eltűntként a Dél-Korea nyugati partjainál egy napja történt szerencsétlenségben, és a hatóságok közlése szerint szinte bizonyos, hogy többségük az elsüllyedt hajóban rekedt és nem élte túl a balesetet.

Túlélők után kutatnak az elsüllyedt Szevol személyhajón. Fotó: MTI/EPA/AP (galéria)


Az alig 12 fokos tengerből szerdán 179 embert sikerült kimenteni, csütörtök délelőttig 9 utas holttestét találták meg. A hajón a legfrissebb híradások szerint 475-en voltak.

A szerencsétlenség pontos okát továbbra sem tudni, de a túlélők beszámolói alapján a hajó zátonyra futhatott. A kimentettek között volt a kapitány is, akit már kihallgatott a parti őrség.

A túlélők azzal vádolják a hajó legénységét, hogy a baleset után még vagy háromnegyed órán át nem kezdték meg a mentést, az utasoknak pedig többször is azt mondták, mindenki maradjon a helyén. Még akkor is, amikor a hajó már kezdett az oldalára dőlni.

A mentőalakulatok reflektorok fényénél az éjjel is kutattak az esetleges túlélők után, de az erős áramlatok és a zavaros víz akadályozták a búvárok munkáját - közölte a parti őrség szóvivője. "Éjféltől reggelig öt, víz alatti kutatást végeztünk. A kabinokba azonban nem tudtak bejutni a búvárok" - tette hozzá.

Túlélők után kutatnak az elsüllyedt Szevol személyhajón. Fotó: MTI/EPA/AP (galéria)


A mentőalakulatok csütörtök reggel kettőzött erővel folytatták munkát a szerencsétlenség partról is látható helyszínén.

A szeretteikért aggódó családok már kora reggel összegyűltek a tengerparti Csindo város rakpartján, ahol a hideg szél ellen takarókba burkolózva figyelték a fejleményeket.

A 6825 tonnás Sewol komphajó 30 méter mély vízben süllyedt el, a helyi média felvételein csak a hajó orr-része látszik ki a vízből. Kiemeléséhez várhatóan csak péntek reggel tudnak hozzálátni, miután a helyszínre érkezett a három, erre alkalmas darushajó.

Csaknem 300-an tűntek el

Csaknem háromszáz ember, zömében középiskolás diák tűnt el a Dél-Korea nyugati partjainál szerdán történt kompbalesetben; a hatóságok eddig két halottról tudnak, de attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma ennél sokkal nagyobb lehet.

A 6325 tonnás, Sewol nevű komphajón 477-en utaztak, köztük 324 középiskolás diák és 14 tanár, akik a dél-koreai Incshon városában szálltak hajóra, s a Koreai-félszigettől délre fekvő Csedzsu szigetére tartottak iskolai kirándulásra.

A dél-koreai kormány közlése szerint 295, a parti őrség tájékoztatása szerint több mint háromszáz ember tűnt el a balesetben, és csak mintegy 180 embert sikerült kimenteni a süllyedő hajóról, közülük 27-et sérülésekkel szállítottak kórházba. A helyi média első jelentéseiben a hatóságok közlésére hivatkozva 368 túlélőről és 107 eltűntről számolt be. A hatóságok egyelőre nem adtak magyarázatot arra, miért nőtt csaknem háromszorosára az eltűntek száma, illetve csökkent felére a túlélőké.

A hivatalos közlés szerint ketten haltak meg - a legénység egyik tagja és egy diák -, de a halálos áldozatok száma ennél sokkal nagyobb lehet, félő ugyanis, hogy az eltűntek többsége az elsüllyedt hajóban rekedt. A tenger hőmérséklete 12 fokos, és ilyen hideg vízben az embert másfél-két óra után kihűlés fenyegeti.

A szerencsétlenség körülményei és okai egyelőre nem tisztázottak. A parti őrség szerint a komp legénysége helyi idő szerint kilenc órakor adott le vészjelzéseket, amikor a hajó 20 kilométerre volt Bjongpung szigettől. Egy megmentett utas azt mondta, hogy ütközéshez hasonló hangot hallott, majd a hajó elkezdett oldalára dőlni és süllyedni. Két óra alatt fejtetőre állt, és szinte teljesen víz alá merült. A helyi média felvételein csak a hajó orr-része látszik ki a vízből.


Léket kapott és elsüllyedt a Szevol személyhajó. Fotó: MTI/AP/Yonhap/Hjung Min Vu (galéria)


Hírügynökségi jelentések szerint a hajó zátonyra futott, de voltak olyan hírek, hogy léket is kapott. Elhangzott olyan magyarázat, hogy víz alatti sziklának ütközött vagy egy másik vízi járműnek, talán tengeralattjárónak ment neki. Egy túlélő elmondta, hogy a víz nagyon gyorsan ömlött be a hajótestbe, a komp ráadásul erősen billegett, ami miatt az utasok nem tudták idejében elhagyni a fedélzeti helyiségeket. A hajón éttermek, boltok és szórakozóhelyeik voltak.

Nagy erőkkel folyik a kutatás az eltűntek után. Összesen 34 hajó és 16 helikopter vesz részt a mentésben, a haditengerészet és a parti őrség több mint harminc búvára kutat a túlélők után. A helyszínre indult egy, a térségben járőrszolgálatot teljesítő amerikai kétéltű hajó két helikopterrel a fedélzetén.

Pak Gun Hje dél-koreai elnök utasította az illetékes hatóságokat, hogy minden lehetséges eszközt vessenek be az emberéletek megmentése érdekében. Hangsúlyozta, hogy be kell vonni a mentésbe a haditengerészetet, a parti őrséget és a környéken tartózkodó más hajókat is.

Az 1994-ben épült, 146 méter hosszú és 22 méter széles Sewol hetente kétszer tette meg az utat Incshon és Csedzsu között. A kompot 921 utas, 180 gépkocsi és 152 kereskedelmi konténer szállítására tervezték.

Teljesen elsüllyedt a dél-koreai hajó, több mint száz ember el

Több mint száz ember eltűnt Dél-Korea nyugati partjainál a szerdán léket kapott hajóról - közölte a Yonhap helyi hírügynökség.

A 6800 tonnás Sewol fedélzetén 477-en utaztak, közte 325 középiskolás diák, aki a Koreai-félszigettől délre fekvő Csedzsu szigetére tartott egy iskolai kirándulásra.

A Yonhap és a YTN televízió beszámolója szerint 368 embert sikerült kimenteni. Az adatokat független forrásból nem lehetett megerősíteni.

Léket kapott és elsüllyedt a Szevol személyhajó. Fotó: MTI/AP/Yonhap/Hjung Min Vu (galéria)


A hajótest két órával azt követően, hogy megsérült, teljes mértékben elsüllyedt - közölte a dél-koreai parti őrség. Hozzátették, hogy a diákok többségét sikerült kimenekíteni a kompról.

Továbbra sem ismert, hogy mi okozta a szerencsétlenséget.

Hivatalos: eddig 190 embert mentettek ki az elsüllyedt dél-koreai hajóról

A Hivatalos közlések szerint az utasok mintegy harmadát sikerült csak kimenteni a Dél-Korea nyugati partjainál szerdán léket kapott hajóról, két órával azután, hogy a hajó vészjelzést adott le és fokozatosan az oldalára dőlt.

A katasztrófa-elhárítási hatóságok mintegy 190 ember, a biztonsági minisztérium csak 147 ember kimentéséről tud, miközben a 452 utassal és 24 fős személyzettel közlekedő komphajó a televíziós tudósítások szerint már szinte teljes egészében elsüllyedt.

Pak Gun Hje dél-koreai elnök a maximális erőfeszítések megtételére utasította a hadsereget és a parti őrséget.

Korábban egy iskolai vezető azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy mind a 338 kiránduló diákot és tanárt kimentették a hajóról.


Minden diákot kimentettek a Dél-Korea partjainál léket kapott hajóról

Mind a 338 kiránduló diákot és tanárt kimentették arról a dél-koreai hajóról, amely léket kapott és oldalára fordult szerdán a Koreai-félsziget nyugati partjainál - közölte egy iskolai vezető. A hajó további mintegy 140 utasának sorsáról egyelőre nincs hír.

A 6800 tonnás Sewol a legfrissebb hírek szerint 476 emberrel a fedélzetén a Koreai-félszigettől délre fekvő Csedzsu szigetére tartott, amikor (helyi idő szerint) reggel 9 óra előtt néhány perccel vészjelzést adott le

A komphajó a fővároshoz közeli Incshon kikötőjéből futott ki kedden, és délnek tartva Csindo városa közelében haladt, amikor balesetet szenvedett, és a hajótestbe bezúduló víz miatt fokozatosan az oldalára dőlt.

A dél-koreai parti őrség 18 helikoptert és 34 hajót küldött a helyszínre az utasok kimentésére.

Süllyed egy utasszállító hajó Dél-Korea partjainál, zajlik a mentés

Süllyedőben van Dél-Korea nyugati partjainál egy utasszállító hajó, amelynek fedélzetén mintegy 450 utazott - közölte a dél-koreai parti őrség szerdán, hozzátéve, hogy már zajlik az utasok mentése.

Léket kapott és elsüllyedt a Szevol személyhajó. Fotó: MTI/AP/Yonhap/Hjung Min Vu (galéria)


Az YTN helyi televízió híradása szerint a parti őrség hajói már mintegy 130 utast kimentettek. A tévé szerint a hajótestbe víz ömlik, és már több mint 20 fokkal megdőlt a hajótest. Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a balesetet.
Az illetékesek közlése szerint az utasok többsége középiskolás diák, akik a Koreai-félszigettől délre fekvő Csedzsu szigetére tartottak egy iskolai kirándulásra, amikor hajójuk (helyi idő szerint) reggel 9 óra előtt néhány perccel vészjelzést adott le.

A Szevol nevű hajó a fővároshoz közeli Incshon kikötőjéből indult, és délnek tartva Csindo városa közelében haladt - mintegy 20 kilométerre a partoktól -, amikor a vészjelzést leadta.

Vészjelzést ad egy utasszállító hajó Dél-Korea partjainál

Segélykérő jelzést adott le Dél-Korea partjainál egy utasszállító hajó, amelynek fedélzetén mintegy 350 ember van - közölte a dél-koreai parti őrség szerdán.

Médiajelentések szerint a hajó süllyedőben van. A dél-koreai televíziós híradások arról számolnak be, hogy az utasok közül sokan diákok, akik a szárazföldtől délre fekvő Csedzsu szigetére tartottak egy iskolai kirándulás keretében.

A média információit egyelőre nem tudta megerősíteni a parti őrség.

Címkék#elsüllyedt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában