Ország-világ

2014.07.29. 11:12

Tűzharcban meghalt öt izraeli katona

A palesztin fegyveresek egy titkos alagúton jutottak át izraeli területre.

Meghalt öt izraeli katona a palesztin fegyveresekkel vívott tűzharcban Nahal-Oz település mellett, a Gázai övezet határa közelében - jelentette be kedden az izraeli hadsereg.

A palesztin fegyveresek egy titkos alagúton jutottak át izraeli területre. Meg akarták támadni a települést, ezt a hadsereg katonáinak sikerült megakadályozniuk. A katonák egy támadóval végeztek. Az izraeli veszteséggel együtt tíz izraeli katona halt meg hétfőn, a Gázai övezet elleni offenzívában pedig már összesen 53 izraeli katona vesztette életét. Csaknem 1100 palesztin halt meg július 8-a óta, a legtöbbjük civil volt. A sebesültek száma 6500.

Az izraeli hadsereg hevesen támadta keddre virradóra a Gázai övezetet. A területet irányító Hamász radikális szervezet közlése szerint támadás érte az al-Aksza tévé és a rádió épületét is. A tévé a támadás után is sugárzott, a rádió viszont elnémult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában