Ország-világ

2015.07.01. 19:44

Oltásellenesek voltak a szülei, meghalt egy hatéves kisfiú

Rosszul állnak az oltásellenesek az oltáspártiakkal folytatott versenyben, miután egy 28 éve nem látott betegségben meghalt az a hatéves spanyol kisfiú, akinek szülei semmilyen oltást nem engedtek beadni.

Munkatársunktól

Régóta vitáznak az oltáspártiak és az ellenzők. Utóbbiak szerint az oltások csak arra valók, hogy a gyógyszergyártók degeszre keressék magukat a hatóanyaggal. A történet most odáig fajult, hogy egy kisgyereknek a Spanyolországban utoljára 1987-ben felbukkant diftériában, azaz torokgyíkban kellett meghalnia.

A barcelonai Vall d'Hebrone kórház az AFP-nek megerősítette: május óta valóban kezeltek torokgyík miatt egy hatéves gyermeket, aki a bakteriális fertőzés következtében vasárnap elhunyt. A torokgyík évtizedek óta ritkának számít Európában köszönhetően a védőoltásoknak.

 

Oltakozzunk vagy ne?

 

A spanyol szülők döntése ismét felszította a vitát az oltásokkal kapcsolatban Spanyolországban. Ezalatt Franciaországban is téma az oltás kérdése, miután egy héthónapos gyermek szamárköhögés, hepatitis B, tetanusz, polio és torokgyík ellen kapott két védőoltást.

Néhány nappal ezelőtt egyébként öngyilkos lett James Bradstreet, az oltásellenesség egyik leghíresebb terjesztője. Az Észak-Karolinában élő orvos évekig azzal érvelt, hogy az oltások autizmust okozhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában