Ország-világ

2015.08.06. 17:19

Orvosokkal indul a szűrőbusz

Dóc, Újszentiván, Kübekháza - Részletes, ingyenes szűrésre berendezett busz indul útnak a megyében, hogy felmérje az emberek egészségét.

Munkatársunktól

Az Egy lépés az egészségünkért Csongrád megyében című program révén a járművel érkező szakorvosok és asszisztensek többek között megnézik a vérnyomást, a végtagok vérkeringését, a szív működését, a látást, a hallást és a légzésfunkciókat. Lesz vércukor-, koleszterinszint- és triglicerid-mérés. Vizsgálják a májat, az epehólyagot, az epeutakat, a lépet, a hasnyálmirigyet, a veséket, a bélrendszert, a nyaki lágyrészt, ereket. Lesznek beszélgetések, előadások az egészség megőrzéséről, tartanak diétás tanácsadást.

A vizsgálat hétvégén kezdődik, a szűrőbusz augusztus 8-án, szombaton Dócon a művelődési háznál, vasárnap Újszentivánon, a polgármesteri hivatal előtt, hétfőn pedig Kübekházán, a Károly Háznál várja a helybelieket, reggel 8-tól 16 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában