Ország-világ

2015.11.04. 14:44

Napi kilenc órát töltenek telefon vagy számítógép képernyője előtt a tinik

A kilenc órába nem számították bele azt az időt, amit a házi feladat elkészítésével töltöttek a tinédzserek az interneten.

Napi kilenc órát töltenek okostelefonjuk vagy számítógépük képernyője előtt az amerikai tinik egy új tanulmány szerint. A kilenc órába nem számították bele azt az időt, amit a házi feladat elkészítésével töltöttek a tinédzserek az interneten.


A fiatalabb, 8-12 év közötti gyerekek hat órát töltenek készülékeikkel a Common Sense Media nevű csoport által bemutatott tanulmány szerint. Jelentős eltérések mutatkoztak a 13 és 18 év közöttieknél a nem, a család bevétele és a bőrszín alapján is. Az alacsonyabb jövedelmű családokban élő gyerekek, bár ritkábban jutnak hozzá tablethez és okostelefonhoz, jóval többet használják őket, mint a jómódú családok gyerekei. A fiúk többet játszanak videojátékokkal, mint a lányok: naponta átlagosan 56 percet töltenek ezzel, a lányok csak hét percet. Az utóbbiak ugyanakkor 92 percen át böngészik a közösségi oldalakat, míg a fiúk 52 percig.


Az afroamerikai fiatalok gyakrabban ülnek a képernyő elé: átlagosan tizenegy órát töltenek ott, csaknem három órával többet, mint a latin-amerikaiak és a fehérek. Az idő nagy részében, csaknem a felében telefonjukat használják a fiatalok, ezen érik el a közösségi oldalakat. Minden második megkérdezett számolt be arról, hogy naponta végignézi a Facebook- és Twitter-fiókját. A Common Sense Media nonprofit szervezet, melynek célja, hogy segítse a családokat az eligazodásban a média és az új technológiai eszközök között. A tinédzserek szokásait vizsgáló kutatásban több mint 2500, 8 és 18 év közötti gyerek és fiatal vett részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában