Ország-világ

2016.11.14. 22:10

Ezt teszi a cigaretta a tüdővel és az arcbőrrel

Valószínűleg ön is látott már felvételeket egészséges és dohányos emberek tüdejéről, illetve azt is tudja, mennyire káros a cigi az egészségre.

Ha azonban ennek ellenére is úgy érzi, nem árthat meg néha egy-egy szál (vagy egy-két doboz) cigaretta, akkor mutatunk valamit: a dohányzás pontosan ezt teszi a tüdővel, az életmódunkkal és a bőrünkkel - írja az Offline.


Itt egy orvos azt mutatja be, mi a különbség egy nemdohányzó ember és egy dohányos tüdeje között.

Az egészséges szín (rózsazsín) mellett a nemdohányzó ember tüdeje abban is más, hogy sokkal jobb kapacitással működik: ez ugye nem mindegy, ha nagy csomagokat cipel, vagy el kell futnia a szomszéd kutyája elől.


Sokan egyébként arról számolnak be, hogy a rendszeres sporthoz is megjött a kedvük és energiájuk a cigi letétele után. Ez a srác például három évvel azután, hogy abbahagyta a dohányzást, majdnem 45 kilót fogyott.


Néhány dohányzással töltött év után ő is nemet mondott a cigire, és egészségesebben él – azt mondja, 3000 dollárt spórolt meg 511 nap alatt.

Ebben a tavalyi videóban pedig azt láthatja, mit tehet a cigi a bőrrel: sminkmester segítségével mutatták meg néhány embernek, hogy milyen ráncos és szürke lesz a bőrük 30 év múlva, ha folytatják a dohányzást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában