Ország-világ

2019.04.19. 22:07

Skandalum: lopott videóval kampányol Sargentini, börtön járhat érte

A GroenLinks, vagyis a Baloldali Zöldek Judith Sargentiniről közelmúltban megjelent videója hemzseg a jogsértésektől.

A holland baloldali párt az alapvető szerzői jogi és büntető jogi jogelveken átgázolva készített és közzétett egy olyan összevágott propagandaanyagot, amelyben forrás feltüntetés és felhasználási engedély nélkül használt fel több magyar médium, így a magyar köztévé archívumába tartozó szerzői jog által védett videóanyagot. Hogy a lopást leplezzék, próbálták kitakarni a logókat. - írja a v4na.com.


Alapvető, nemzetközi jogelv, hogy a más által készített videók szerzői jogi védelem alatt állnak és felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonos írásbeli engedélyével és nevének forrásként való megjelölésével lehetséges.

 

kép: v4na.com

kép: v4na.com


Az MTVA honlapján közzétett felhasználási feltételek kifejezetten tiltják írásbeli felhasználási engedély és díjfizetés nélkül az MTVA és jogelődjei által készített videó anyagok felhasználását.


A Baloldali Zöldek az írásbeli engedély beszerzése és a felhasználási díj megfizetés helyett a propagandaanyagukban felhasznált videófelvételeken – nem sok sikerrel – megpróbálták kitakarni a bevágott videófelvételekről a Magyar Televízió csatornáinak logóit és mellőzték a forrás feltüntetését. A szándékosság és a lopás így megkérdőjelezhetetlen.


Sargentiniék propaganda filmjükkel többszörösen megsértették az MTVA szerzői jogait, megkárosították a jogtulajdonost és a magyar büntető törvénykönyv szerint olyan bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak, amely miatt akár három évig terjedő szabadságvesztés is járhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában