kiállás

2021.02.20. 15:10

Marxistának tartja a BLM-et a fekete focista és letérdelni sem hajlandó előtte

Megemeljük a kalapunkat egy olyan marxista csoport előtt, amely forrásokat akar elvonni a rendőrségtől, fel akarja használni a társadalmi és faji nyugtalanságot, hogy előmozdítsa saját politikai célját. A fekete emberek azonban nem ilyenek – jelentette ki.

Lyle Taylornál, a Nottingham Forest csatáránál betelt a pohár, páros lábbal szállt be a Black Lives Matter mozgalomba – írja a 888.hu.

A 30 éves futballista a brit LBC rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy nem hajlandó a továbbiakban letérdelni a BLM előtt, ráadásul azt is kifejtette, hogy marxistának tartja a mozgalmat.

„Azért döntöttem így, mert úgy éreztem, hogy elég volt. Túl kevés ember vizsgálta meg azt szervezetet, amely mindezt előtérbe hozta”– fogalmazott Taylor.

A játékos elmagyarázta, hogy egyetért azzal, hogy a fekete életek számítanak, de tenni kell valamit annak érdekében, hogy megálljt parancsoljunk a faji egyenlőtlenségről és a társadalmi igazságtalanságról szóló üzeneteknek.

„Megemeljük a kalapunkat egy olyan marxista csoport előtt, amely forrásokat akar elvonni a rendőrségtől, fel akarja használni a társadalmi és faji nyugtalanságot, hogy előmozdítsa saját politikai célját. A fekete emberek azonban nem ilyenek. Mi nem egy jelképes gesztus vagy dolog vagyunk, amit meg lehet lovagolni csak azért, mert valami pillanatnyilag erős és népszerű”

– jelentette ki a sportoló.

Lyle Taylor továbbá együttérzését fejezte ki azon fehér futballisták felé is, akik úgy érzik le kell térdelniük a BLM előtt, csak azért, mert különben megkapják a rasszista bélyeget.

Taylor egyébként fején találta a szöget, hiszen a BLM egyik társalapítója, Patrisse Cullors saját maga jelentette ki, hogy

társaival együtt „képzett marxisták”.

Lyle Taylor egyébként nem először szólalt meg a józanság hangján, leginkább a liberálisok és „haladók” új szóhasználatát kritizálta.

„Vannak emberek, akik szerint nem lehet azt mondani, hogy fekete. Nem lehet azt mondani, hogy kevert fajú, azt kell mondani, hogy kettős örökségű. Nem, nem, én kevert fajú vagyok. Édesanyám fehér, édesapám fekete. Apám fekete, nem színes bőrű. Anyám fehér, nem mit tudom én bézs. (...) Megmondják nekünk, hogy bizonyos szavakat nem használhatunk gyakran. Nem akarom, hogy kettős örökségűnek hívjanak”

– mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában