ensz ülésszak

2021.09.23. 22:18

Magyarország továbbra is elkötelezett az antiszemitizmus elleni harc mellett

A lehető leghatározottabban fel kell lépni a modernkori antiszemitizmus ellen, amely az illegális migrációs folyamatok nyomán megjelent Európa egyes részein – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön New Yorkban.

Szijjártó Péter az ENSZ Közgyűlése 76. ülésszaka alkalmából amerikai zsidó szervezetek képviselőivel találkozott és hangsúlyozta: Magyarország továbbra is elkötelezett az antiszemitizmus elleni harc mellett. Mint közölte, emellett a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy igazságos, fair és kiegyensúlyozott nemzetközi politikai megközelítés jöjjön létre Izraellel szemben.

Kiemelte, hogy a koronavírus-járvány egy időre zárójelbe tett több globális biztonsági kihívást, amelyek most ismét egyre súlyosabbá kezdenek válni. Szerinte ilyen például a migráció, amely immár nem csak biztonsági és kulturális, hanem egészségügyi kockázatokat is hordoz magában.

Az illegális bevándorlás nyomán Európa nyugati felében felütötte a fejét a modernkori antiszemitizmus,

amelyet a lehető leghatározottabban üldözni kell. Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban elmondta, hogy Magyarországon zéró toleranciát vezettek be az antiszemitizmussal szemben.

– Világossá tettük, hogy amíg mi kormányzunk, addig a zsidó közösség tagjainak semmitől nem kell félnie Magyarországon

– fogalmazott.

A magyar kormány kifejezetten Izrael-barát külpolitikát folytat, ezzel szemben a nyugat-európai országok gyakran helyezkednek Izrael-ellenes álláspontra, nyilvánvalóan azért, mert az illegális bevándorlás nyomán átalakult szavazóbázis ezt valamilyen módon megköveteli – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában