várandósoknak is jár

2021.09.30. 16:40

Újabb részletek derültek ki a gyermekesek szja-visszatérítésről

Két, visszatérítésre jogosult szülő esetében akár 1,6 millió forint is lehet a visszatérítés összege.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter új részleteket osztott meg a közösségi oldalán a gyermekes családoknak járó szja-visszatérítésről.

Novák Katalin az alábbi részleteket osztotta meg az szja-visszatérítésről:

 • A várandósoknak is jár az szja-visszatérítés, ha idén betöltik a 12. hetet. Így jövőre ők is visszakapják az idén befizetett adójukat.
 • A gyermeket nevelő szülők visszakapják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat. A visszafizetési összeghatár a tavaly decemberi átlagbér 12 hónapra számolt összegét terhelő szja mértéke, vagyis mintegy 800 ezer forint.
 • Ha mindkét szülő dolgozik és adózik, mindketten részesülnek a visszatérítésben, akkor is, ha csak egyetlen gyermeket nevelnek. Két, visszatérítésre jogosult szülő esetében akár 1,6 millió forint is lehet a visszatérítés összege.
 • A gyermeket nevelő katás kisvállalkozók az idén befizetett tételes adójuk egynegyedét kapják vissza.
 • Ha a szülő több különböző jövedelme után többféle módon adózik, a befizetett összegek összeadódnak, de ekkor is érvényes a 800 ezer forintos visszafizetési összeghatár.
 • Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában