Ország-világ

2021.12.05. 15:53

A kormányfő levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor arra kéri őket, vegyenek részt a választáson.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára legújabb Facebook-posztjában arról írt, hogy a kettős állampolgárság bevezetésével lezártuk a 2004-es népszavazás tragikus emlékét. Arról is ír, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a következő hetekben megkeresi a külhoni magyarokat – írja az Origo.

2004. december 5-e nehezen felejthető traumát jelentett a magyar nemzetpolitikában. A kettős állampolgárság bevezetésével lezártuk a népszavazás tragikus emlékét. Az elmúlt években több mint 1,1 millió külhoni nemzettársunk élt a lehetőséggel, és kapta meg a kettős állampolgárságot.

A külhoni magyar közösségek most már részt vehetnek a jövőnket alapjaiban meghatározó döntések meghozatalában, így az országgyűlési választások alkalmával is kifejezhetik véleményüket.

A miniszterelnök most levélben fordul határon túli nemzettársainkhoz. Arra kéri őket, hogy jövő tavasszal is legyenek részesei a közös döntésnek, és adják le szavazatukat az országgyűlési választáson. A kormányfő levelében felhívja a figyelmet arra, hogy a szavazáson való részvételhez regisztráció szükséges. Levelében a miniszterelnök hangsúlyozza, hogy egy veszélyekkel teli korba léptünk, melyben csak az a nemzet lesz sikeres, amelyik képes az összefogásra.

A miniszterelnök levelét a következő hetekben kézbesítik.

Mi is tudjuk, és azok is, akik megkapják majd: összetartozunk – zárja posztját az államtitkár.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő videokonferencián vesz részt a Karmelita kolostorban 2021. május 20-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában