Illegális bevándorlás

2022.02.18. 20:51

Bakondi: gyakoriak a támadások a határon

Kitért arra, hogy egyre veszélyesebb eszközökkel történnek a támadások.

Mindennaposak az illegális migránsok támadásai a magyar rendvédelmi szervek ellen a határon - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteken az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy a rendőrség pénteken nyilvánosságra hozott a honlapján egy felvételt, amelyen migránsok percekig dobálják husángokkal a déli határvédelmi kerítésnél a határt őrzőket.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint jelentősen nőtt a támadások száma, és a felvétel azért is figyelemre méltó, mert ha az ember csak olvas vagy hall róla, nem is tudja elképzelni, milyen agresszióval, milyen "féktelen erőszakkal" szembesülnek a katonák, rendőrök a határon.

Hangsúlyozta: az erőszaknak két változata van, az egyik a határbiztonsági létesítmények műszaki berendezései, például a kamerák ellen irányul, míg másik formája a határ biztonságáért felelők elleni támadás.

Kitért arra, hogy egyre veszélyesebb eszközökkel történnek a támadások, botokkal, késsel, sok esetben csúzlival. Ezek súlyos sérülést is okozhatnak - mondta Bakondi György. Hozzátette: a védekezésben részt vevők megfelelő felszerelésben látják el szolgálatukat, hogy minimálisra csökkentsék a sérülés veszélyét.

Bakondi György elmondta: idén, csütörtök éjfélig már 20 ezer határsértőt és 160 embercsempészt fogtak el. Ebből arra lehet következtetni - fúzte hozzá -, hogy a tavaszi idő kezdetével az illegális migráció növekedésére kell számítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában