Orosz-ukrán fegyveres konfliktus

2022.02.24. 20:43

Kocsis Máté: a baloldali politikusok tartózkodjanak a felelőtlen kijelentésektől!

A Fidesz frakcióvezetője arra kér minden baloldali politikust, hogy ma és a következő napokban is inkább tartózkodjanak a felelőtlen kijelentésektől, a veszélyes ötletek megfogalmazásától, különösképpen az álhírek terjesztésétől.

Kocsis Máté a magyar baloldal politikusaihoz szóló, csütörtök este a Facebook-oldalán közzétett felhívásában kiemelte: most megfontoltságra és higgadtságra van szükség, mert minden magyarnak biztonságban kell maradnia. 

A baloldali politikusok a megszólalásaikban kizárólag ezt tartsák szem előtt

– szögezte le.

Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett mindannyian kiállunk, de a honfitársaink biztonsága mindennél fontosabb

– írta a kormánypárti képviselő, hangsúlyozva: „Magyarországnak semmilyen érdeke nem fűződik ahhoz, hogy beavatkozzon az orosz-ukrán fegyveres konfliktusba, ezért a baloldal politikusai ne kérjék, hogy hazánk katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajnába!”.

Ez felelőtlenség, és egy ilyen veszélyes lépés belesodorná Magyarországot és katonáinkat a háborúba, ezért ezt nem fogjuk engedni!

– szögezte le Kocsis Máté.

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP kétnapos frakcióülése után Balatonfüreden 2022. február 17-én. Fotó:MTI/Vasvári Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában