NATO-tárgyalás

2022.02.25. 15:27

Orbán Viktor: a NATO-val közösen védelmezzük Magyarország és Európa határait (videó)

Orbán Viktor miniszterelnök a NATO-tagországok állam- és kormányfői közül egyetlenként személyesen vett részt Brüsszelben a szövetség pénteki rendkívüli csúcstalálkozóján. A NATO-központban a magyar kormányfő megbeszélést folytatott Jens Stoltenberggel, a szervezet főtitkárával is.

Kifejtettem és világossá tettem, hogy Magyarország egy nehéz helyzetben lévő ország, van százharminc-egynéhány kilométer határunk Ukrajnával. Magyarország biztonságát ebben a helyzetben is garantálni kell, hiszen az a legfontosabb. Világossá tettem, hogy Magyarország nem vesz részt ebben a háborúban, és nem is engedi, hogy belesodorják ebbe a háborúba. A Magyarországra érkező menekültek számára pedig a megfelelő ellátást biztosítani fogjuk

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a NATO-csúcs után.

A tagállamok videokonferencián egyeztettek az Ukrajnát ért orosz támadásról. Személyesen – Orbán Viktoron kívül – a NATO-nagykövetek jelentek meg a tanácskozáson.

A NATO-központba érkezve a magyar kormányfő ismét megerősítette: a jelenlegi háborús helyzetben Magyarország biztonsága az első; és arról is beszélt: a NATO-val közösen védelmezzük Magyarország és Európa határait 

– közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (k) érkezik a NATO rendkívüli csúcstalálkozójára Brüsszelben 2022. február 25-én (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában