Kövér László gondolatai

2022.05.20. 09:57

„A kutyát sem érdekli, hogy Hadházy Ákos leteszi-e az esküt” (videó)

Örömteli az újabb négy év, és az is örömteli, hogy Gyurcsány Ferencék megkapták az ítéletet a választóktól – mondta Kövér László a Mediaworks-Hírcentrum podcast műsorában. Az Országgyűlés elnöke szerint végre kiderült, hogy az a destruktív politika, ami az ellenzékre jellemző, nem vezet sikerre.

A házelnök a Narratíva című műsorban ugyanakkor megjegyezte, úgy vette észre, hogy az ellenzéki padsorokban vannak olyan képviselők, akik már levonták a következtetést, tehát amikor például provokatív módon kivonult az ülésteremből, nem mindenki követte Gyurcsány Ferencet. Kövér László szerint ez visszafogott, óvatos optimizmusra ad okot.

Kifejtette azt is, hogy a DK vérszerződést kötött a Jobbik maradékával, és ők majd ugyanazokkal az eszközökkel próbálnak élni, mint az elmúlt években. Kövér László szerint Gyurcsány Ferencnek az a célja, hogy ő legyen a viszonyítási pont az ellenzéken belül, aki pedig nem követi őt, azt kirekesztik az ellenzék soraiból.

A kutyát sem érdekli, hogy Hadházy Ákos leteszi-e az esküt, engem is csak azért érdekel, mert érinti az Országgyűlés működését

– válaszolta Kövér László, Heiter Dávid Tamás azon kérdésére, hogy a független képviselő mikor teheti le esküjét. A politikus hozzátette, hogy Hadházy előbb-utóbb esküt tesz majd, ha hajlandó bejönni az Országházba, csak ezekkel a polgárpukkasztó akciókkal próbálja meg magára felhívni a figyelmet, mert amúgy jelentéktelen figura.

A házelnök szerint idő kérdése volt, hogy mikor roppan meg morálisan a Jobbik. Véleménye szerint Vona Gábor eredeti elképzelése, hogy néppártosodni kell, nem volt rossz elképzelés, de most azt látja, hogy a párt eladta a lelkét. Az a szimbiózis, ami kibontakozni látszik Jakab és Gyurcsány között, ezt a folyamatot ábrázolja, a Jobbik történet egy lezárt történet. Olyan ellenzékre lenne szüksége a kormánynak, amilyen a Fidesz-KDNP volt – tette hozzá Kövér László, aki Magyarország halálos végének nevezte, ha a jelenlegi ellenzék hatalomhoz jutna.

A műsorban nevetségesnek titulálta, hogy Karácsony Gergely bölcsnek nevezte a választókat, amiért nem az ellenzékre szavaztak, hiszen a főpolgármester is ezeknek a pártoknak köszönheti pozícióját.

Kövér László az elkövetkezendő négy év legfontosabb feladatáról azt mondta: el kell kerülni, hogy Magyarországot belerángassák egy olyan háborúba, amihez semmi köze. Ez a háború szerinte a nyugati világ árnyékhatalmai és Oroszország között zajlik. A házelnök szerint az Európai Unióban rajtunk és a lengyeleken kívül senkinek nincs meg a bátorsága, hogy a saját nemzeti érdekei szerint cselekedjen, inkább mindenki beadja a derekát.

„Aki időt nyer, életet nyer, meg kell védenünk az eddigi eredményeinket, a magyar gazdaság teljesítőképességének érdekében. Defenzív időszak áll előttünk, attól függően lesz rövidebb vagy hosszabb, hogy a világ menyire gyorsan tud ezen a háborús helyzeten túljutni, de ebben nem vagyok derűlátó” – zárta gondolatait Kövér László.

Borítókép: Kövér László és Heiter Dávid Tamás (Mediaworks-Hírcentrum/Fazekas Máté)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában