Folytatódik a nyomozás

2022.09.14. 10:26

A Cseh Katalin-ügyben erősítheti a gyanút a prágai jogsegély

A Magyar Nemzet értesülése szerint a gyanút erősítheti az a prágai jogsegély, amit még a Cseh Katalinhoz köthető cégháló ügyében kezdeményezett a költségvetési csalás miatt nyomozó Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A jogsegélyt a Fővárosi Főügyészség és a NAV is elemezte, majd az adatok alapján arra jutottak, hogy újabb nyomozási cselekmények elvégzése szükséges.

Cseh Katalin, a Momentum képviselõje az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Lefordították és kielemezték a Cseh Katalinhoz köthető cégháló ügyében megérkezett prágai jogsegélyt a magyar hatóságok – tudta meg a lap. Információk szerint a cseh hatóságok válasza erősítheti a költségvetési csalás gyanúját, ami miatt hónapokkal ezelőtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is nyomozást indított, amelynek részeként a hatóság tavaly kutatást is tartott az egyik cég telephelyén. Az adónyomozók azt valószínűsítették, hogy az érintett vállalkozások tíz pályázaton teljesen vagy legalább részben ugyanazzal a holografikus fejlesztéssel vettek részt. A NAV-osok egyebek mellett körbeszámlázás nyomaira is bukkantak. 

Mivel az ügyekben egy cseh vállalat neve is felbukkant, ezért a NAV korábban kezdeményezte, hogy – banki adatok, adóbevallások és szerződések beszerzéséért – az ügyészség forduljon jogsegélykérelemmel a cseh hatósághoz. A jogsegélyre adott választ júniusban küldte meg a Prágai Kerületi Ügyészség a magyar hatóságoknak, a dokumentumot pedig azóta már lefordították és elemezték is az illetékesek. 

Az ügyben a Magyar Nemzet megkereste a nyomozást felügyelő Fővárosi Főügyészséget, tőlük azt a választ kapták, hogy „a jogsegélyre adott választ a nyomozó hatóság és a Fővárosi Főügyészség is elemezte. Ez alapján további nyomozási cselekmények elvégzése szükséges, amelyekről azonban az eljárás érdekeire figyelemmel nem adható bővebb tájékoztatás.” 

A teljes cikket itt olvashatja el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában