Politikai nyomásgyakorlás

2022.12.06. 06:43

Németh Szilárd: ami az uniós források körül zajlik Brüsszelben, az egy bohózatba illő tragédia

Németh Szilárd a Magyar Nemzetnek nyilatkozva úgy fogalmazott, a járvány utáni újjáépítési vagy a kohéziós pénzek nem könyöradományok.

Németh Szilárd kormánybiztos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A Fidesz alelnöke a Magyar Nemzetnek elmondta, ami az uniós források körül zajlik Brüsszelben, az egy bohózatba illő tragédia, a források visszatartása kettős mércén alapuló politikai nyomásgyakorlás. Migrációellenességünk, békepártiságunk és a brüsszeli szankciókkal ellentétes álláspontunk miatt büntetik Magyarországot. Pedig a Covid utáni újjáépítési vagy a kohéziós pénzek nem könyöradományok, szerződések alapján járnak, mivel teljes jogú tagjai vagyunk az Európai Uniónak – hangsúlyozta Németh Szilárd, aki reméli, hogy a helyreállítási terv elfogadása lehetőséget teremt arra, hogy jövőre megnyíljon a több milliárd eurós uniós kassza. Ebből fedeznék a pedagógusok teljes bérrendezését is, ami a következő években a 440 ezres átlagról nyolcszázezer forintra emelést jelentene.

„Sajnos a dollárbaloldal Brüsszelben azon mesterkedik, hogy hazánk ne kapjon egyetlen centet sem. Felháborító, hogy ezek az ellenzéki politikusok, akik EP-képviselőként nettó hatmilliót keresnek havonta, azon ügyködnek Brüsszelben, hogy a magyar pedagógusok ne kaphassák meg a nekik járó béremelést” 

– vélekedett a Fidesz alelnöke. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában