Tragédia

2023.01.02. 11:30

Súlyos légi baleset történt egy ausztráliai turistaközpontnál (videó)

Négyen meghaltak, hárman pedig súlyosan megsérültek, miután két helikopter összeütközött helyi idő szerint hétfő délután Ausztrália északkeleti parvidékén, Queensland állam egyik zsúfolt strandja közelében - közölte a rendőrség.

Rendőrök helyszínelnek két összeütközött helikopter roncsai mellett az ausztráliai Queensland állambeli Gold Coast tengeri vidámparkja közelében 2023. január 2-án

Forrás: MTI/EPA-AAP

Fotó: Dave Hunt

A közeli Sea World vízi élménypark vendégei "hatalmas robbanásról" számoltak be. Annastacia Palaszczuk queenslandi miniszterelnök "felfoghatatlan tragédiának" nevezte a szerencsétlenséget.

A queenslandi hatóságok, illetve szemtanúk beszámolói szerint az egyik helikopter fejjel lefelé landolt egy homokpadon, a balesetet észlelve a strandolók és a kiérkező rendőrök azonnal megkezdték a gép utasainak kimentését, elsősegélyben részesítve a sérülteket.

A másik helikopter lezuhant, roncsai a rendőrség közleménye szerint egy nehezen megközelíthető területen szóródtak szét. Az ütközés következtében meghaltak és a baleset legsúlyosabb sérültjei is ezen a gépen utaztak. A queenslandi mentőszolgálat korábban azt közölte, hogy 

13 ember sérült meg a balesetben.

A nyári vakáció csúcsidőszakában, a népszerű turistacélpontnak számító Gold Coast egyik északi strandján, Main Beach-en bekövetkezett balesetről felvétel is készült, amelyen látszik, hogy az egyik helikopternek röviddel felszállása után egy másik, feltehetően landolni készülő gép csapódik neki a víz felett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában