B. Zsolt szexbotránya

2023.02.27. 10:29

B. Zsolt zaklatási botránya nem az első eset: több pedagógus is keveredett már hasonlóba

Nagy port kavart az azóta elbocsátott pedagógiai asszisztens botránya, melyben a 39 éves férfi azzal kérkedett, hogy 15 éves diákkal van "viszonya". B. Zsolt szexuális zaklatási botránya azonban nem egyedüli, a Metropol összegyűjtötte az elmúlt években hasonló eseteit.

Forrás: Shutterstock

Országos felháborodást keltett az óbudai Krúdy Gyula Általános Iskola pedagógiai asszisztensének, B. Zsoltnak az ügye: a 39 éves férfi egy videóban azzal dicsekedett, hogy egy 15 éves diákkal van "viszonya" ami szerinte „teljesen rendben van”. Esete nem egyedi, az elmúlt években több tanárt is megvádoltak már hasonló okok miatt – írja a Metropol.

Szexuális tartalmak a közösségi oldalon

Mint a lap felidézi, tavaly novemberben azért küldtek el egy szaktanárt a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumból, mert „az online térben korábbi figyelmeztetés ellenére pedagógushoz nem méltó módon viselkedett”. 

A férfi privát üzeneteket írt a diákoknak, telefonon is hívogatta őket, egy 14 éves lányt pedig a metrón kísért haza.

 Ezután a diákok megpróbáltak bizonyítékot szerezni a tanár megengedhetetlen magatartásáról, az Instagramon létrehozták egy 14 évesnek mondott lány álprofilját, s azzal vették fel a kapcsolatot a tanárral, aki négy, a nemi szervét ábrázoló fotót küldött magáról. Mikor ennek a híre eljutott az iskola igazgatójához, felmentették a férfit. Dr. Neizer Zita, a Budapest VI. Kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium intézményvezetője az Átlátszónak megerősítette a tanár elküldéséről és annak körülményeiről szóló értesüléseket, és azt írta a lapnak, hogy „a pedagógus sorozatosan vétett a szakma etikai követelményei ellen, a tanulókkal szemben tanúsított magatartása, a tanulók által elérhető közösségi oldalon szexuális viselkedése a tanulók lelki és mentális egészségét veszélyeztette, erre tekintettel a fenntartónál kezdeményeztem a pedagógus jogviszonyának megszüntetését rendkívüli felmentéssel. A fenntartó vezetője a jogviszonyt megszüntette”.

Diákját csábította el a 35 éves tanárnő

A Somogy megyei Kadarkúton tört ki hasonló botrány 2017-ben, amikor egy frissen megözvegyült 35 éves tanárnő elcsábította 15 éves tanítványát. Szexuális együttlétükről egy másik tanítvány készített felvételt. A videót többen is látták. A tanárnőtől az iskola a botrány kirobbanása után azonnal megvált, a településen élők megbélyegezték.

Éveken keresztül zaklatta a hátrányos helyzetű gyerekeket

Az elmúlt évek legmegdöbbentőbb ügye azonban B. Tamásé volt: a férfi 2005 októberétől 2014 februári elfogásáig nevelőként, illetve képesítés nélküli testnevelő tanárként és osztályfőnökként dolgozott a csepeli Burattino Alapítvány Iskolában, ahol a szociálisan hátrányos helyzetű, nevelésére és felügyeletére bízott, köztük 12. életévét be nem töltött fiúgyermekeket éveken keresztül, rendszeresen fajtalanságra, illetve annak eltűrésére kényszerített.

A férfit végül többszörös szexuális erőszakért, szexuális visszaélésért, szexuális kényszerítésért és testi sértésért 18 év szabadságvesztésre ítélték, és a foglalkozásától is eltiltották. 

Vádak a földrajztanár ellen

A soroksári Qualitas Középiskolában 2016 elején robbant ki a botrány és indult el a nyomozás a földrajztanár ellen. Az iskola tanárával szemben 22 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt emeltek vádat. A férfi mindent tagadott, az alapítványi iskola közleményben azt írta, alaptalanok a tanár ellen felhozott vádak.

"Kölcsönös szerelemre" hivatkozott

A isaszegi Klapka György Általános Iskola történelem és erkölcstan tanárát 2017-ben tartóztatták le. 

A férfi 13 éves tanítványával létesített szexuális kapcsolatot, arra hivatkozva, hogy kölcsönös volt a szerelem.

Sz. Róbertet elsőfokon a Gödöllői Járásbíróság 8 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, másodfokon, jogerősen azonban három év, hat hónap börtönre csökkentették büntetését, ezen felül a közügyektől négy évre, valamint tanári foglalkozásától véglegesen eltiltották.

Arra a kényszerítette diákját, hogy együtt végezzenek önkielégítést

A bicskei Kossuth Zsuzsanna Gyermekotthon volt vezetője és egy tanára ellen szintén 2017-ben emeltek vádat. Eszerint V. János 2004-2016 között legalább tíz kiskorú fiút, a másodrendű vádlott nevelő, K. Béla pedig négy gyereket zaklatott szexuálisan, mindketten kihasználva a gondozásukra bízott kiskorú sértettekkel fennálló alá-fölérendeltségi viszonyukat. V. Jánost 2019-ben szexuális erőszak, annak kísérlete és szexuális visszaélés miatt jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre, a volt nevelőt, K. Bélát pedig felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. V. Jánost jó kapcsolatot alakított ki a fiúkkal, akikkel fajtalankodott, az egyik esetben vigasztalásnak álcázta a fogdosást, másnak 

pornófilmeket mutogatott saját irodai számítógépén, és arra buzdította a gyereket, hogy vele együtt végezzen önkielégítést.

 Egy tizennégy éves fiút hét éven keresztül rendszeresen hívott magához, és a kézi és orális kielégítésekért cserébe mindig pénzt adott neki. A volt direktor általában csokival, pornófilmmel vagy pénzzel hálálta meg a gyerekeknek az együttléteket.

A szertárban zaklatta a 12 éves kislányt

K. Attila testnevelőtanárként dolgozott a balmazújvárosi általános iskolában, emellett edzői feladatokat is ellátott, mielőtt 2016-ban jogerősen három év két hónap börtönre ítélték. A férfi egy 12 éves kislányt fogdosott és csókolgatott. A Facebookon keresztül folyton bókolt neki, állandóan kedveskedett. Naponta találkoztak, és a kislány is elkezdett kötődni a tanárhoz. K. Attilának azonban egy idő után már nem volt elég, hogy csak érzelmi legyen a kapcsolatuk, 

szexelni akart a gyerekkel. Behívta a 12 éves lányt az iskolai szertárba, ahol csókolgatta, intim helyeken fogdosta. Sőt, meztelen képeket küldözgetett magáról a lánynak. 

A nyári szünetben pedig randevúra hívta a lányt, aki azonban nem ment el.

Szexüzeneteket küldözgetett a kiskorú fiúknak

A budapesti Egressy Gábor Szakgimnázium igazgatóhelyettese és az iskolával szerződött fociakadémia óraadója jogerősen négy év három hónap börtönbüntetést kapott 2019-ben. Az igazgatóhelyettesi pozícióban lévő férfi a vád szerint 2012 júniusa és 2017 januárja között a felügyelete alatt álló, vele szemben kiszolgáltatott helyzetben lévő diákokkal a tanár-diák kapcsolaton túlmenő bizalmi viszonyt alakított ki. A hivatásából eredő tekintélyét felhasználva törekedett arra, hogy a kiskorú fiúkkal szexuális kapcsolatot létesítsen. Ennek érdekében hosszabb időn keresztül szexuális tartalmú üzeneteket küldött nekik.

Táborokban molesztálta a kislányokat

Táborokban zaklatott 11 és 12 éves lányokat a vád szerint a paksi zenetanár. A férfi több éven keresztül szervezett művészeti táborokat Baranya és Tolna megyében 7 és 14 év közötti gyermekek számára. Rendszeresen aludt egy sátorban a kiskorú táborozókkal. Amikor a többiek elaludtak, a férfi a kiválasztott lányok mellé feküdt, simogatta őket, majd a sértettek ruházata alá benyúlva a kislányok hasát, melleit simogatta. Több esetben előfordult, hogy szájon csókolta őket. A férfit végül 6 év börtönbüntetésre ítélték, az ítélet még nem jogerős. 

Londonba szöktette volna diákját a robotikatanár

Sz. Zoltán békési robotikatanár egy 11 éves tanítványát próbálta 2016-ban hamis útlevéllel Londonba szöktetni. A pedagógus elváltoztatta a kisfiú külsejét, és hamis papírokat is szerzett neki Egyiptomból, ennek ellenére lebuktak a Liszt Ferenc repülőtéren, ahol a bőröndjében szexuális segédeszközt is találtak. A férfi kisebb büntetéssel megúszta, 1 év 8 hónap börtönt kapott, két évre felfüggesztve, mert a kisfiú azt vallotta, hogy nem ért hozzá tanára. Később azonban kiderült, hogy egy másik, 10 éves tanítványát zaklatta, így végül folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, valamint gyermekpornográfia bűntette miatt 9 év, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Békési Járásbíróság. 

A megszöktetni akart diák anyukája elmesélte, hogy a tanár azt akarta elhitetni vele, hogy fia meghalt. 

„Azóta a fiam lassan megnyugodott: már mesél olyan dolgokról is, amiket a nyomozóknak nem mondott el, de szégyelli a történteket. Nem akarom felzaklatni, nemcsak neki, nekem is rémálmaim vannak, főként azért, mert a szöktetés előtt a tanár összevérezte a hátizsákját, amit a közeli patak partján hagyott azzal a búcsúlevéllel, amit megíratott a gyerekemmel. Azt akarta elhitetni, hogy a kisfiam öngyilkos lett" – mondta el akkor az anyuka.

Saját nevelőapja kínálhatta fel a 13 éves kislányt a zaklató történelemtanárnak

A héten derült ki, hogy egy Békés vármegyei általános iskola történelemtanárát gyanúsítják azzal, hogy megrontott egy 13 éves kislányt, a gyermeket ráadásul a saját nevelőapja kínálhatta fel a tanárnak. Az ügyben azóta mindkét férfit letartóztatták. Az áldozatot az édesanyja a volt párjánál hagyta, évek óta a nevelőapával élt a gyermek. A férfi állítólag mentálisan zavart, komoly pszichés problémái vannak, és az is felmerült, hogy ő maga is bántalmazhatta a gyermeket, majd nemrég pénzért adhatta át testi örömök kiélésére a pedofil hajlamú tanárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában