Téves politika

2023.07.17. 07:02

Simicskó István: az EU érdemtelenné vált a Nobel-békedíjra

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek adott interjúban arról beszélt, ahelyett, hogy Brüsszelben bármilyen életképes béketervet készítenének, csak szankciókról, fegyverszállításokról, értelmetlen provokációkról és a háborús eszkaláció irányába mutató intézkedésekről hallani.

MW

Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése utáni sajtótájékoztatón a balatonfüredi Kisfaludy Galériában 2023. február 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Simicskó István a parlament tavaszi ülésszakával kapcsolatban úgy értékelt, intenzív időszakot éltek meg. 

Mint mondta, az orosz–ukrán háború miatt az Országgyűlésre is hárultak többletfeladatok. Másrészt Brüsszelben különböző döntéseket hoznak, amelyek hatással vannak Magyarországra – elég csak a szankciókra vagy a migránskvóták kérdésére gondolni – fogalmazott. 

Illetve számos olyan izgalmas téma volt napirenden, mint például a dollárbaloldal által kapott szabálytalan külföldi támogatások, amelyekről a plenáris, valamint a bizottsági üléseken is szó esett – mondta a lapnak adott interjúban.

Arról is beszélt, hogy 2012-ben kapta meg az Európai Unió a Nobel-békedíjat, a béke, a demokrácia és az emberi jogok ügyének előmozdításáért az európai kontinensen. De mivel már nem a béke érdekében tevékenykedik, így az Európai Unió érdemtelenné vált  a díjra. 

A következmények rendkívül súlyosak: ennek a téves politikának a mérlege emberéletekben és tetemes anyagi kárban egyaránt mérhető lesz, az elhibázott szankciókkal pedig önmagunkat sújtjuk. A baloldal által kézivezérelt Európai Unió, a brüsszeli elit érdemtelenné váltak arra, hogy Nobel-békedíjasoknak mondhassák magukat, ezért vetettem fel a parlamentben, hogy adják vissza a díjat

– jelezte.

A kötelező migránskvóta kapcsán kiemelte, 2015 óta látható, hogy a tömeges illegális migráció milyen veszélyeket rejt Európa biztonságára nézve. 

Növekszik a terrortámadások és erőszakos cselekedetek száma, amelynek elszenvedői, áldozatai leginkább éppen azok az európai lakosok, amelyek munkája naggyá és a migránsok számára vonzóvá tette ezt a földrészt.

Az őszi ülésszakkal kapcsolatban elmondta, fontos téma lesz a gyermekvédelmi törvény szigorítása. Emellett közlekedési tárgyú törvények, agrártörvények, munkavédelmi törvény, a közbiztonság megerősítése érdekében szükséges törvények, vagyongazdálkodási törvények, valamint a pénzmosás elleni küzdelem erősítése is napirenden lesz – sorolta. 

Kiemelte: a parlament nemzetbiztonsági bizottsága megbízta a Nemzeti Információs Központot, hogy végezze el a botrányos guruló dollárok ügyének mélyreható vizsgálatát, hogy a baloldal honnan és milyen módon kapott illegálisan forrásokat a tavalyi választási kampányára. 

A vonatkozó szabályozás áttekintésével el szeretnénk érni, hogy a jövőben ne legyen lehetőség a magyar választások külföldi befolyásolására. Már most hatályos törvények alapján is törvénytelen, ha külföldről beleavatkoznak Magyarország belügyébe.

El fogunk készíteni egy további szigorítást tartalmazó módosítást is – jelezte.

A teljes interjú IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában