Honvédelem

2023.07.08. 12:50

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: háborús időkben is biztosítva van az ország védelméhez szükséges forrás (videó)

Háborús időkben is biztosítva van az ország védelméhez szükséges forrás, ami a szomszédban zajló harcok miatt rendkívüli kiadásokat jelent - közölte a honvédelmi miniszter szombaton a közösségi oldalán.

MW

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a katonai és légügyi attasék éves katonadiplomáciai értekezletén Budapesten, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) budapesti központjában 2023. július 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Szalay-Bobrovniczky Kristóf emlékeztetett: az Országgyűlés által megszavazott 2024-es védelmi költségvetés a Honvédelmi Alappal együtt 1823,1 milliárd forinttal biztosítja a védelmi kiadásokat, a védelmi innovációt és a védelmi ipart.

Magyarország védelme a legfontosabb számunkra! 

– jelentette ki a miniszter.

A tárcavezető a bejegyzéshez tartozó videóban azt mondta: az ötszázadik napnál tart a háború, és folyamatosan áramlanak a harckocsik, repülőgépek, kiképzett katonák a frontokra, és nem látszik a konfliktus katonai megoldása.

 Vezető európai és NATO hatalmak is arról vannak meggyőződve, hogy ezt a konfliktust a háború folytatásával, annak eszkalálásával lehet megoldani. 

Mi ezt nem így gondoljuk, Magyarország a kezdetektől a béke pártján áll. Tűzszünetet szeretnénk és azonnali béketárgyalásokat

 – hangsúlyozta a tárcavezető.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf rámutatott, hogy az Országgyűlés elfogadta a 2024-es költségvetést és ezen belül az ország védelmére biztosított 2 százalékos szintet.

A miniszter a videóban megköszönte az Országgyűlés kormánypárti frakciójának a támogatását, ami magyar emberek védelmét garantálja. 

És újra kiderült, hogy nem számíthatunk országunk védelmében a baloldalra 

– tette hozzá.

A tárcavezető szerint a költségvetés biztosítékot jelent arra, hogy a NATO-kötelezettségeinknek is helyt tudunk állni, és a magyar nemzeti haderő fejlesztése is folytatódhat.

A 2024-es védelmi költségvetés törvénybe iktatásával büszkén állhatok majd ki a jövő héten a NATO közvéleménye elé, és biztosíthatom őket, hogy kötelezettségeinket – szövetségesként –megtesszük. A nemzeti haderőnek építése folytatódik, és ezzel is garantálni tudjuk a magyar emberek biztonságát és az ország védelmét. A békéhez erő kell,  folytatjuk a munkát

 – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában