Fővárosi biciklisávok

2023.08.08. 07:28

Karácsony embere beszólt a mentőknek, majd egyeztetésre hívta őket

Érdekesen reagált Balogh Samu a mentők kerékpársávokkal kapcsolatos jelzésére – világít rá a Magyar Nemzet cikke.

MW

Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester (b) érkezik hivatalának átadás-átvételére a Városházán 2019. október 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

„A képen látható helyen korábban parkolósáv volt, tehát parkoló autók foglalták el a sávot gyakorlatilag állandóan. Úgy látszik, az OMSZ kommunikációsát ez korábban nem zavarta, Budapest első védett kerékpársávjai most viszont igen” – írta a Facebook-oldalán Balogh Samu, a Fővárosi Önkormányzat közlekedéspolitikáért felelős kabinetfőnöke. Karácsony Gergely embere arra reagált, hogy a mentősök kifogásolták az Üllői úton kialakított új kerérpárutakat.

„Csak remélni tudjuk, hogy a mentőket senki nem akarja majd belerángatni a kampányba. Még akkor sem, ha Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője korábban Tarlós István mellett kampányolt” – vélekedett Balogh Samu. „Természetesen a legfontosabb a biztonság mind az életmentés, mind a közlekedés kapcsán. Megkértem kollégáimat, hogy vegyék fel a kapcsolatot az OMSZ munkatársaival, hogy közösen megoldást találjunk az esetlegesen felmerülő problémákra” – közölte.

Mint ismert, az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzésében jelezte, hogy bár a mentők is támogatják a biztonságos kerékpározást a fővárosban, 

az újonnan kialakított biciklisávok azonban nagyban megnehezítik a mentőautók közlekedését.

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában