Újabb dugók várhatóak

2023.09.05. 23:34

A jövőben még több karóval elválasztott kerékpársávra lehet számítani Budapesten

Karácsonyék nem tágítanak. Arra a kérdésre, hogy terveznek-e újabb, oszloppal leválasztott sávokat, a főpolgármester kabinetfőnöke leszögezte: igen, hiszen több más hasonló projekt nyert a korábbi közösségi költségvetési szavazáson.

MW

Kerékpárútak a fővárosban

Forrás: Világgazdaság

Fotó: Kallus György

Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke a Népszavának adott interjúban elmondta: a biciklisáv kialakítására útépítéssel, burkolatfestéssel, forgalomtechnikai átalakítással és a rugalmas pollerekkel együtt az Üllői úton hetvenmillió forintot, a Váci úton 26 milliót költött a főváros. 

Továbbá Balogh Samu arról is beszélt, hogy kerületekkel, autós- és kerékpáros-szervezetekkel is egyeztettek az oszlopok kihelyezése előtt.

A főpolgármester kabinetfőnöke az interjúban elárulta, hogy a kritikák megjelenése után leültek a mentőtőszolgálat, a rendőrség és a katasztrófavédelem képviselőivel, és szeptemberben folytatódik a szakmai egyeztetés. Ugyanakkor megjegyezte, hogy sok európai városban alkalmazott megoldás ez és mindenütt meg tudták oldani ezeket a helyzeteket – írja a Magyar Nemzet.

A biciklisáv mintegy három és fél  métert vesz el az az Üllői útból, ám az elválasztó pollerek nem nyújtanak megfelelő védelmet a biciklisek számára. A környéken rengeteg egészségügyi intézmény van, így a mentők sűrűn járnak az úton, akik eddig a buszsávban gyorsan tudtak közlekedni, most a zöld Gerikarók miatt azonban sokkal nehezebb lesz az életmentés.

A reptéri expressz járat normál esetben 34 perc alatt ért ki a repülőtérre, ám az Üllői úti csúcsban majd egy órára van szüksége ahhoz, hogy célt érjen, azaz 20-30 perces csúszással érkeznek meg a repülőjárathoz érkező utasok.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában