Antiszemita rigmusok

2023.10.15. 14:03

Európa-szerte újabb tüntetéseket tartottak Palesztina mellett (videó)

Miközben a tüntetők Palesztinát és a Hamászt éltetik, izraeli zászlókat égetnek – derül ki a Magyar Nemzet összeállításából.

MW

A palesztinokat támogató tüntetés a hollandiai Eindhovenben 2023. október 14-én

Forrás: MTI/EPA/ANP

Fotó: Rob Engelaar

Szerte Európában tüntetéseket tartottak Palesztina mellett, miközben antiszemita rigmusokat kiabáltak és azt üvöltötték, hogy Allah akbar. A legtöbb városban agresszióba fordultak az eleinte békés tüntetések. Voltak, ahol a palesztinbarát tüntetők izraelieket akartak meglincselni – írja a Magyar Nemzet.

A megmozdulásokra azt követően került sor, hogy Izrael – válaszul a Hamász palesztin terrorszervezet egy héttel ezelőtti támadására – válaszcsapásokat mért a terroristáknak otthont adó Gázai övezetre. A térségben hatalmas háború dúl, a halálos áldozatok és a sebesültek száma is folyamatosan emelkedik. Legfrissebb hírek szerint az izraeli oldalon több mint 1300-an vesztették életüket.

Palesztinpárti tüntetéseket szerveztek egész Angliában szombaton: a tüntetők fáklyákat égettek, tűzijátékot és palackokat dobáltak a rendőrökre.

Tömeg gyűlt össze a spanyol főváros utcáin is, akik Palesztinát éltették. Nem korlátozódott egy városra a tüntetés, hiszen Zaragozában, Malagában és több katalán városban is felvonultak az emberek, ahol Izrael ellen tüntettek. A demonstrálók éltették az egykori iraki vezetőt, Szaddám Huszeint is, akinek a fotóját lobogtatták.

Németország korábban minden palesztin-páti tüntetést betiltott. Erről Olaf Scholz kancellár döntött még csütörtökön. Ennek ellenére folyamatosak a tüntetések a német utcákon is.

Erőszakos összecsapások alakultak ki a rendőrség és a tüntetők között Berlinben, ahol szintén a Palesztinát éltető tömegeket lehetett látni és azt, hogy a német rendőrök próbálják megtartani a békét.

A teljes cikkért kattintson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában