Kétes siker

2023.10.30. 07:48

Karácsony az 50 milliárdos adóssággal utolérte Demszkyt

Ugyanott tart a főváros jelenlegi vezetése, ahol Demszky Gábor idejében, legalábbis ami az 50 milliárdos BKK adósságot illeti. Az egykori SZDSZ-es főpolgármester ugyanis nagyjából ugyanakkora mértékű adósságot hagyott maga után, mint amennyit most a baloldal közös városvezetője a BKK-n keresztül készül felhalmozni.

MW

Karácsony Gergely fõpolgármester a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. május 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Négy év baloldali városkormányzás után újra eljutott Budapest oda, ahol 2010 előtt volt a főváros – mondta Wintelmantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője a Metropolnak azután, hogy kiderült,

Karácsony Gergelyék ugyanazt a módszert alkalmazták, mint amit Gyurcsány a 2006-os választás előtt csinált, azaz „trükkök százaival” elleplezi az adósságot, így áttolva a választások utánra, hogy emiatt ne bukjon meg azonnal.

Wintelmantel Zsolt úgy fogalmazott: mostanra elfogyott az emberek befizetett adója, elfogyott a mások pénze, visszajutottunk a 2010-es évek elé. – Amikor a város működési hiánnyal küzdött, nem voltak fejlesztések, elkezdték emelgetni a közműdíjakat, a vonaljegyek árát. Sajnos arról a fejlődési pályáról, ahonnan el tudott indulni a választások után Karácsony, mára visszasüllyedtünk Demszky szintjére – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Emlékeztetett, hogy 2010 után évekbe telt, amíg Tarlós Istvánék helyre tudták tenni a város működési egyensúlyát, amit most Karácsonyék annyira leromboltak, hogy újabb többéves, szisztematikus helyrehozatali munkára lesz majd szükség a következő főpolgármester idején.

Nagy esélye van annak, hogy már a választások idejére, 2024-re újbóli működési hiány áll be a fővárosban, és folyószámlahitelből kell majd működtetniük a várost.

– A mostani 50 milliárdos eladósítás gyorsítja a következő működési zavarok kialakulását. Az biztos, hogy akárki is lesz a főpolgármester, nagyon nehéz helyzettel fog szembesülni. Abban is egészen biztos vagyok, hogy ha a jelenlegi vezetés, a baloldali többség marad, akkor a 2024-es évet pénzügyileg nem fogja túlélni a főváros – mondta Wintelmantel Zsolt.

A teljes cikket a Metropolon olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában