Ukrán válság

2024.02.16. 06:52

Oroszországot teszik felelőssé Alekszej Navalnij haláláért a nyugati politikusok és az ukrán elnök

723. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Gyertyákkal, virágokkal emlékeznek Alekszej Navalnijra a rigai orosz nagykövetség előtt 2024. február 16-án

Forrás: AFP

Fotó: Gints Ivuskans

Az ukrán erők visszavonultak egy avgyijivkai állásukból

Az ukrán védelmi erők emberéletek megmentése és a hadműveleti helyzet javítása érdekében visszavonultak a Donyeck mellett fekvő Avgyijivka Zenit elnevezésű állásából a város délkeleti külterületére – jelentette be pénteken Olekszandr Tarnavszkij, a délkelet-ukrajnai szektorban (Tavria) szolgálatot teljesítő ukrán csapatok parancsnoka.

A katonai vezető hozzátette: az ukrán erők jelenleg csapatokat csoportosítanak át, és erősítik az alegységeiket. Szavai szerint több hónapos szembenállás után született meg a döntés a visszavonulásról.

Ezt a pozíciót mindaddig megtartottuk, amíg lehetővé tette az ellenség hatékony megfékezését és megsemmisítését. Taktikailag ennek az állásnak az elfoglalása nem biztosít stratégiai előnyt az ellenségnek, és nem változtat a helyzeten az avgyijivkai védelmi műveleten belül. Jelenleg folyik a csapatok átcsoportosítása, az utánpótlás és az alegységek új pozíciókba rendezése. Tervben van az alegységek megerősítése

 – fűzte hozzá.

Az avgyijivkai szektorban harcoló harmadik ukrán önálló rohamdandár a Facebookon közölte, hogy legalább 15 ezer orosz katona harcol ellenük ezen a frontszakaszon, s az oroszok veszteségei ellenére továbbra is rendkívül nehéz a helyzet. „Dandárunk súlyos vereséget mért az orosz fegyveres erők 74. és 114. önálló gépesített lövész dandárjaira” – írták hozzátéve, hogy becslések szerint mintegy 4200 orosz katona halt meg, vagy szenvedett sérüléseket.

Az ukrán rohamdandár a Telegramon arról is hírt adott, hogy az orosz hadsereg foszfor tartalmú bombákat vet be az Avgyijivkát védő ukrán csapatok ellen. Olekszandr Borgyin, a dandár szóvivője egy tévéműsorban azt mondta, hogy 250 kilogramm és fél tonna súlyú légibombákat dobnak le naponta legalább ötvenszer. A dandár közlése szerint a foszforos bombáktól üzemanyagtartályok gyulladtak ki, és sűrű, mérgező füstben áll a város kokszgyára.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken, az orosz hadsereg Avgyijivka elfoglalására tett kísérletével kapcsolatban leszögezte: a katonai vezetéstől mindenekelőtt az ukrán katonák életének megmentését követeli meg. „Emlékszünk arra, mit tesz Oroszország városainkkal és falvainkkal: addig nem nyugszanak, amíg teljesen el nem pusztítanak minden élőlényt, ami ott van. Embereink, katonáink hősiesen védik a stratégiai létesítményeket, és azokat a logisztikai útvonalakat, amelyeken előretörhet az ellenség” – fogalmazott, kiemelte: „a hadseregünk a legfontosabb, amink van, ezért a lehető legkisebb emberveszteségre kell törekednünk”.

Andrij Kosztyin ukrán főügyész pénteken újságíróknak kijelentette, hogy Oroszország legalább 24 darab, Észak-Koreában gyártott ballisztikus rakétát vetett be eddig Ukrajna ellen. Szavai szerint a 2023. december 30. és 2024. február 7. közötti időszakban az oroszok legalább 12 támadást intéztek Ukrajna hét régiója – köztük a főváros, Kijev – ellen ilyen típusú rakétával. „Ezekben a támadásokban 14 civil vesztette életét, és több mint 70 ember sebesült meg” – hangsúlyozta a főügyész.

A hadifoglyokkal való bánásmódért felelős koordinációs központ a Telegramon nyilvánosságra hozta, hogy újabb 58 elesett ukrán katona holttestét szállították haza.

Az ukrán vezérkar pénteki harctéri helyzetjelentésében kiemelte, hogy az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége meghaladta a 400 ezret. Az ukrán erők előző nap megsemmisítettek egyebek mellett 23 orosz harckocsit és 21 tüzérségi rendszert.

Oroszországot teszik felelőssé Alekszej Navalnij haláláért a nyugati politikusok és az ukrán elnök

Oroszországot tették felelőssé Alekszej Navalnij haláláért az orosz ellenzéki politikus halálhírére reagáló nyugati politikusok és az ukrán elnök, valamint Navalnij felesége is pénteken.

NAVALNAJA, Julija; NAVALNIJ, Alekszej
Julija Navalnaja, Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető özvegye szünetet tart a beszéde alatt a 60. alkalommal megrendezett müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián 2024. február 16-án, férje halálának napján
Fotó: Kai Pfaffenbach / Forrás: MTI/AP/Reuters pool

Antony Blinken amerikai külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy Oroszország a felelős azért a helyzetért, amely Navalnij halálához vezetett, és ez rávilágít a Vlagyimir Putyin orosz elnök rendszerét jellemző „gyengeségre és korrupcióra”.

Rishi Sunak brit miniszterelnök az orosz nép „óriási tragédiájának” nevezte a politikus halálát, Navalnijt pedig „a demokrácia legádázabb oroszországi védelmezőjének” nevezte.

A müncheni biztonságpolitikai fórumon tartózkodó NATO-főtitkár, Jens Stoltenberg a hírre reagálva azt mondta, hogy „Oroszországnak fontos kérdésekre kell választ adnia az ellenzéki politikus halála kapcsán”.

Navalnij felesége, Julija Navalnaja kijelentette, nem biztos abban, hogy a halálhír igaz, mert Putyin és kormánya „szakadatlanul csak hazudik”. Hozzátette: ha azonban ez bebizonyosodik, akkor az orosz elnök személyes felelősségének tekinti férje halálát, és úgy véli, „nincs már messze az az idő, amikor Vlagyimir Putyin és társai a törvény előtt felelnek majd a tetteikért”.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Olaf Scholz német kancellárral Berlinben tartott közös sajtótájékoztatóján azt mondta, „úgy tűnik, hogy Navalnijt Putyin ölte meg, hasonlóan ahhoz a több ezer emberhez, akiket miatta kínoztak meg, tehát felelősségre kell vonni őt azért, amit tett”.

Scholz szomorúságának adott hangot, és úgy vélte, hogy „Navalnij az életével fizetett a bátorságáért”.

Emmanuel Macron francia elnök felháborodását fejezte ki Navalnij halálhírére reagálva, és úgy fogalmazott: „ma Oroszországban a szabad lelkeket a Gulágra viszik és halálra ítélik”.

Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztossága és az EBESZ soros elnöke is vizsgálatot sürget Navalnij halála ügyében

Átlátható és független vizsgálatot sürgetett az orosz hatóságoknál pénteken az ENSZ Emberi Jogi Főbiztossága (OHCHR) és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnöke Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető halála ügyében.

Ha valaki az állam őrizetében hal meg, az ember hajlamos azt feltételezni, hogy az állam felelőssé tehető a haláláért. Ezt a felelősséget pedig csak egy független testület pártatlan, alapos és átlátható vizsgálata képes megcáfolni 

– fogalmazott Liz Throssell, az OHCHR szóvivője.

Ian Borg, az EBESZ soros elnöke, Málta külgazdasági és európai ügyekért felelős külügyminisztere az X közösségi oldalon közzétett üzenetében szintén arra szólította fel az orosz hatóságokat, tisztázzák az aktivista halálának körülményeit, valamint részvétét fejezte ki Navalnij családja felé.

Üzenetében egyúttal „az alapvető szabadságjogok bátor védelmezőjének” nevezte Navalnijt, „aki az életét a demokrácia és a szabadság oroszországi terjesztésének szentelte”.

Lengyel politikusok: Alekszej Navalnij haláláért az orosz elnök felelős

Alekszej Navalnij gyilkosság áldozata lett, haláláért Vlagyimir Putyin orosz elnök a felelős – vélekedtek pénteken egybehangzóan vezető lengyel politikusok az orosz ellenzéki politikus halálhírére reagálva.

Szymon Holownia, a parlament alsóházának (szejm) elnöke az X közösségi felületen azt írta: 

Navalnijt meggyilkolták, egy bűnöző gyilkolta meg a politikai foglyot, aki az ő bandita rezsimjével szembeni ellenállás legnagyobb jelképe volt.

„Alekszej, soha nem felejtünk el, soha nem bocsátjuk meg nekik” – írta Donald Tusk miniszterelnök a közösségi médiában.

„Navalnijnak az volt a bűne, hogy szembeszállt Vlagyimir Putyinnal” – mondta a PAP hírügynökségnek nyilatkozva Radoslaw Sikorski külügyminiszter. Az orosz ellenzéki politikust koholt vád, hamis bizonyítékok alapján ítélték el, és borzasztó körülmények között tartották fogva – húzta alá Sikorski. „Mindezért Vlagyimir Putyin a felelős” – tette hozzá.

A varsói külügyminisztérium a honlapján közzétett hivatalos állásfoglalásban Navalnij halálának független vizsgálatát, halála összes körülményének tisztázását sürgette. „A tragédiáért a teljes felelősség az orosz kormányzatot terheli” – állapították meg.

Katarzyna Pelczynska-Nalecz fejlesztési alapokért és regionális politikáért felelős miniszter, Lengyelország volt moszkvai nagykövete újságíróknak elmondta: Navalnij halála „Putyin személyes bosszúját jelenti”. Az orosz elnök „bosszút állt az őt bírálni merészelő emberen (...), és egyszerűen meggyilkolta őt”.

Mateusz Morawiecki előző lengyel kormányfő az X-en közzétett bejegyzésében azt írta: Navalnij halála 

azt bizonyítja, hogy Putyin semmitől sem riad vissza (...) Így tipor és gyilkol Oroszország.

Lettország és Litvánia elnöke is a Kremlt okolta Alekszej Navalnij haláláért

A Kremlt tette felelőssé Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus haláláért Edgars Rinkevics lett elnök és Gitanas Nauseda litván államfő.

Bármit is gondoljunk a politikus Alekszej Navalnijról, őt most a Kreml brutálisan meggyilkolta. Ez tény, és ezt tudni kell a jelenlegi orosz rezsim valódi természetéről

– fogalmazott Rinkevics pénteken az X közösségi platformon.

Nauseda pedig azt írta: „Alekszej Navalnij nem a börtönben halt meg, őt a Kreml kegyetlensége ölte meg, és az a törekvés, hogy az ellenzéket mindenáron elhallgattassák”. A litván államfő hozzáfűzte: az orosz rezsimnek ezért bíróság előtt kell felelnie.

Kaja Kallas azt írta az X-en, hogy Alekszej Navalnij halálát követően Oroszországot és minden felelőst el kell számoltatni. „Navalnij halála újabb sötét emlékeztető arra, hogy milyen lator rezsimmel van dolgunk” – fogalmazott.

Charles Michel: az EU az orosz rezsimet tartja felelősnek Alekszej Navalnij haláláért

Az Európai Unió az orosz rezsimet tartja felelősnek Alekszej Navalnij tragikus haláláért – írta Charles Michel, az uniós tagországok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke az X-en közzétett bejegyzésében pénteken.

Alekszej Navalnij a szabadság és a demokrácia értékeiért harcolt. Ideáljaiért a végső áldozatot hozta

 – írta Michel.

A tanács elnöke őszinte részvétét fejezte ki az orosz ellenzéki politikus családtagjainak és „mindazoknak, akik a legsötétebb körülmények között is küzdenek a demokráciáért a világ minden táján”.

„A harcosok meghalnak. De a szabadságért folytatott harc soha nem ér véget” – olvasható Michel bejegyzésében.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejegyzésében azt írta, mélységesen felkavarta és elszomorította Alekszej Navalnij halálhíre.

Vlagyimir Putyin orosz elnök semmitől sem fél jobban, mint a saját népének ellenvéleményétől. Navalnij halála komor emlékeztető arra, hogy mit képvisel Putyin és rendszere. Küzdjünk együtt azok szabadságának és biztonságának védelméért, akik fel merészelnek lépni az önkényuralom ellen

 – hangsúlyozta a bizottság elnöke.

Roberta Metsola, az Európai Parlement elnöke úgy kommentálta az orosz ellenzéki politikus halálhírét, hogy „a világ egy olyan harcost veszített el, akinek bátorságára nemzedékeken át fognak emlékezni”.

Megdöbbentő a Szaharov-díjas Alekszej Navalnij halála. Oroszország elvette a szabadságát és az életét, de a méltóságát nem. A demokráciáért folytatott küzdelme tovább él

 – írta az X-en közzétett bejegyzésében.

Ukrán hadsereg: folytatódnak a heves harcok Avgyijivkánál

Továbbra is heves harcok folynak a kelet-ukrajnai, Donyeck megyei Avgyijivka körül – közölte az ukrán hadsereg pénteken.

„Heves harcok zajlanak a városon belül. Csapataink minden rendelkezésre álló erőt és eszközt bevetnek az ellenség visszaszorítására. Új állásokat és szilárd erődítményeket készítenek elő, figyelembe véve minden lehetséges forgatókönyvet” – közölte Olekszandr Tarnavszkij tábornok, a délkelet-ukrajnai szektorban (Tavria) szolgálatot teljesítő ukrán csapatok parancsnoka.

A tábornok a kialakult helyzetet „nehéznek, de ellenőrzés alatt lévőnek” nevezte, és azt mondta hogy a parancsnokok feladata a helyzet stabilizálása.

Az ukrán hadsereg a közösségi médiában közölte, hogy „helytállnak”, és a harcoló csapatokat megerősítették.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki pénteken Berlinben Olaf Scholz német kancellárral, Párizsban pedig Emmanuel Macron francia elnökkel találkozik, hogy kétoldalú biztonsági megállapodásokat írjon alá,  csütörtök esti beszédében kijelentette: „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy harcosaink elegendő vezetői és technológiai képességgel rendelkezzenek ahhoz, hogy minél több ukrán életet megmentsenek”.

Meghalt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus

Meghalt a börtönben Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus – közölte pénteken az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN).

NAVALNIJ, Alekszej
Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus a monitoron a Moszkvától mintegy 100 kilométerre lévő, pokrovi börtönben megtartott, a moszkvai Lefortovo börtönben közvetített fellebbezési tárgyalásán 2022. május 17-én. Navalnijt márciusban kilenc év fegyházbüntetésre ítélték csalás és az igazságszolgáltatás tekintélyének megsértése címén. Az ellenzéki vezetőre emellett 1,2 millió rubel (mintegy 6,9 millió forint) pénzbírságot is kiszabtak
Fotó: Makszim Sipenkov / Forrás: MTI/EPA

A közlemény szerint a 48. életévében járó Navalnij pénteken séta után rosszul lett, és gyakorlatilag azonnal eszméletét vesztette a Harp településen lévő 3. számú büntetőtelepen, a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben. Haladéktalanul egészségügyi alkalmazottak érkeztek az őrizeteshez, és mentőt is hívtak hozzá.

A tájékoztatás értelmében az újraélesztési kísérletek nem jártak sikerrel, és az orvosok megállapították a halál beálltát. Vizsgálat indult annak megállapítására, hogy mi volt Navalnij halálának oka, a FSZIN a központi hivatal operatív, biztonsági és egészségügyi osztályának szakértőiből álló bizottságot küldött a helyszínre. A történteket a Nyomozó Bizottság (SZK) is vizsgálja.

Az állami RT médiaügynökség jól értesült forrásra hivatkozva azt írta, hogy a halált egy leszakadt vérrög okozta. A büntetés-végrehajtási intézményeket látogató jamali társadalmi megfigyelő bizottság szerint Navalnijnak nem voltak egészségügyi panaszai, és a hozzátartozóihoz sem érkezett ilyen értelmű kérelem.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin elnököt tájékoztatták a történtekről. Marija Zaharova külügyi szóvivő kifogásolta, hogy még a halottkémi vizsgálat sem készült el, de a Nyugat máris az ellenzéki politikus meggyilkolásával vádolta meg Moszkvát.

Navalnij Putyin elnök politikájának bírálójaként vált világszerte ismertté. 2020 augusztusában, egy szibériai út során, nyugati laboratóriumok szerint idegméreggel támadást követtek el ellene.

Külföldi gyógykezelése után, 2021 januárjában visszatért Moszkvába, ahol ezt követően őrizetbe vették, majd az Yves Rocher cég pénzének elsikkasztása címén rá korábban kiszabott felfüggesztett büntetését februárban – a próbaidőre bocsátás előírásainak megsértése miatt – letöltendő szabadságvesztésre változtatták. Később egy moszkvai bíróság, az első üggyel összevontan, kilencévi fegyházra ítélte csalás és a bíróság megsértése miatt. Navalnij az ítélet szerint Vera Akimova bírónőt sértette meg, aki Ignat Artyomenko második világháborús veterán megrágalmazási perén elnökölt.

Tavaly augusztusban szélsőséges csoport létrehozása, szélsőséges tevékenység finanszírozása, szélsőségességre való felbujtás, valamint az állampolgárok jogait sértő nonprofit szervezet létrehozása címén Alekszej Navalnij újabb 19 évi fegyházat kapott. Az elítéltet először a Vlagyimir környékén lévő pokrovi börtönben tartották fogva, ahonnan előbb egy, ugyanebben a régióban lévő, szigorított rezsimű büntetőtelepre szállították, majd onnan tavaly a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetbe helyezték át.

Ukrajna lőszert pazarol

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) meggondolatlanul pazarolják a lőszert, amely amúgy is hiánycikk náluk - írja a Business Insider (BI).

„A lőszerhasználat folyamatosan meghaladja a nemzetközi adományokból és a hazai ukrán termelésből származó ellátás mértékét” – mondta az illetékes főfelügyelő az Egyesült Államok Kongresszusának írt különjelentésében.

Oroszország földalatti várost épített

Az orosz hadsereg egy földalatti várost hozott létre, hogy befogadja és kiszolgálja a Herszon irányában lévő csapatok igényeit– számolt be róla a RIA Novosztyi.

Egy „Lis” hívójelű katona elmondta, hogy a katonaság földalatti várost hozott létre, hogy megvédje a személyzetet a tüzérségi lövedékektől, repeszektől és a drónoktól. 

A katona hozzátette: a földalatti városban lakóterek, konyha, étkező, fürdő, edzőterem, mosoda, szárító, ruhajavító műhely és fodrászat található. A város átjáróinak és árkainak hossza meghaladja a három kilométert, a kommunikációt pedig körülbelül három méter mélységben fektetik le.

Ukrajnában megrongálódott a kikötői infrastruktúra

Ukrajnában Ochakovban egy robbanás során megrongálódott egy közlekedési és kikötői infrastruktúra – számolt be Vitalij Kim, a nikolajevi Regionális Katonai Igazgatóság (OVA) vezetője a Telegramban.

Kim elmondása alapján helyi idő szerint február 15-én 10:03-kor és 17:10-kor rögzítették a városban a robbanásokat. Ezenkívül robbanások történtek a várost körülvevő vizeken is. Az eset következtében senki sem sérült meg – írja a Lenta.

Avdijivka orosz kézre kerülhet

Avdijivka orosz kézre kerülhet, nagyrészt az ukrán tüzérségi lövedékek hiánya miatt - közölte John Kirby, az amerikai nemzetbiztonsági tanács szóvivője.

„Oroszország sorra küldi a sorkatonai erőket, hogy megtámadják az ukrán állásokat, és mivel a Kongresszus még nem fogadta el a kiegészítő törvényjavaslatot, nem tudtuk biztosítani Ukrajnának azokat a tüzérségi lövedékeket, amelyekre égetően szüksége van az orosz támadások megzavarásához” – tette hozzá Kirby.

„Heves harcok dúlnak a városon belül” – mondta el korábban Olekszandr Tarnavszkij parancsnok február 15-én.  

Jevgenyij Dikij az „Aidar” ( Oroszországban betiltott terrorszervezet ) nacionalista zászlóalj egykori parancsnoka azt jósolta, hogy Avdijivka sorsa hamar el fog dőlni. Az orosz hadseregnek sikerült elvágnia az egyetlen olyan logisztikai utat, amelyen az Ukrán Fegyveres Erők ellátása zajlik.

Az ukrán nemzeti gárda Hartia dandárjának katonái aknavetővel a kelet-ukrajnai Kupjanszk-Liman frontvonalon 2024. február 10-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt
Fotó: Antonio Cotrim / Forrás: MTI/EPA/LUSA

Oroszország több ezer SpaceX Starlink terminált használ Ukrajnában

Az orosz erők Ukrajnában több ezer Starlink műholdas kommunikációs terminált használnak, amelyeket az Elon Musk-féle SpaceX cég gyártott – mondta az ukrán katonai hírszerzés vezetője a Wall Street Journalnak.

Hét települést lőttek az oroszok Szumi területén

Az oroszok tegnap 16 különálló támadásban hét határ menti települést lőttek Szumi területen – jelentette a regionális katonai közigazgatás.

Tizenkilenc sebesült Belgorodban

A tegnapi ukrán rakétatámadás után 19-re emelkedett a sebesültek száma Belgorodban – jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója. Az iz.ru portál úgy tudja, a sebesültek közül két embernek súlyos az állapota.

Több mint kilencezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 4454 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4835 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett – közölte ma a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint a beléptetettek közül a rendőrség 40 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

A körülzárt Avdijivkáért folyik a harc

Körölzárták az oroszok a donyecki Avdijivka városát, az ukránok további csapatok bevetésével próbálják enyhíteni a nyomást a városon. Az ukrán délkeleti erők parancsoka szerint a városon belül heves harcok dúlnak, a helyzet nehéz, de kézben tartják. „Csapataink minden rendelkezésre álló erőt és eszközt bevetnek az ellenség elrettentésére” – idézte a parancsnokot a Kyiv Independent. 

Orosz kémet fogtak el a lengyelek

A lengyel Belbiztonsági Ügynökség (ABW) elfogott egy ukrán állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy

orosz ügynökként tevékenykedett Lengyelország területén.

Az ABW csütörtökön közölte, hogy a férfi „egy bűnszervezet keretében az orosz hírszerzés megbízásából” cselekedett és

figyelemelterelő, illetve szabotázsakciókat készített elő a nyugat-lengyelországi Wroclawban,

ahol épületeket tervezett felgyújtani „a stratégiailag fontos infrastruktúra létesítményei” közelében. A hatóságok közlése szerint a férfi őrizetbevételekor bűnösségét igazoló bizonyítékokat találtak nála. A január 31-én elfogott férfit elmarasztalása esetén 12 év börtön fenyegeti. A belbiztonsági szolgálat nem tette közzé a férfi életkorát. Az illetékes bíróság az ügyészség indítványára elrendelte vizsgálati fogságát három hónapra.

Ez történt csütörtökön:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában