Bejegyzés

2024.03.04. 23:25

Menczer Tamás hat pontban cáfolja Magyarország elszigetelődését

Közösségi oldalán tett közzé egy hosszabb bejegyzést Menczer Tamás külügyi államtitkár. A politikus hat pontban cáfolta azt a baloldali vélekedést, mely Magyarország nemzetközi elszigetelődését hirdeti.

MW

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Elszigetelődtünk… 10 éve hallom ezt derék baloldali kollégáinktól. Minden évben elmondják, hogy most már aztán tényleg, igazán

– kezdi bejegyzését a külügyi államtitkár. Ezzel kapcsolatban tett közzé néhány észrevételt a fideszes politikus közösségi oldalán.

Eleinte elmondtuk, hogy érdemes megnézni a miniszterelnök és a külügyminiszter külügyi naptárát. Azonban jól láthatóan a tények nem zavarják össze a baloldalt.

– kezdi a felsorolást Menczer Tamás, aki megemlíti azt is, hogy az EU és a NATO tagjai vagyunk, rendszeresek a miniszterelnöki, külügyminiszteri találkozók, így pedig ha akarnánk sem tudnánk elszigetelődni.

Az, ha valaki a véleménykülönbségek miatt nem kíván kétoldalú találkozót tartani a magyar partnerével, és azt gondolja, hogy ezzel elszigetel bennünket, nos, ez a helyzet gőgös és totális félreértelmezése.

– jegyzi meg a külügyi államtitkár. Hozzátette:

Voltak, akik a keleti nyitást – legalábbis a politikai kommunikáció szintjén – kinevették és lenézték, aztán az energiaválság kezdete után izzadva rohantak gázban és olajban gazdag keleti országok vezetőihez fényképezkedni. Azonban a keleti országok vezetői tudják, hogy a magyarok nem pusztán „energiabarátok”, hanem a kölcsönös tisztelet talaján álló korrekt partnerek. Gazdasági és energetikai együttműködésünket is ennek köszönhetjük a keleti országokkal.

Menczer Tamás bejegyzésében emlékeztetett, hogy bevándorlással kapcsolatban is teljesen egyedül voltunk eleinte, azonban

óriási nyomás, támadások ellenére is kitartottunk, és ma már józan ésszel senki sem vitathatja a magyar álláspont jogosságát. Így lesz a háborúval kapcsolatban is.

Hatodik pontként pedig leszögezi, hogy a politika tapasztalati műfaj. 

Az elmúlt évek fontos tanulsága: ha a nemzeti érdeket képviseled, meggyőződésed, hogy igazad van, és a tények is melletted szólnak, akkor ne sz@rj be!

– zárta gondolatait Menczer Tamás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában