Ország-világ

2012.08.25. 10:25

6 helyett 8 évig hitelesítik a vízórákat

Olcsóbb és ritkább lesz a mellékvízmérők cseréje, valamint az eljárás is egyszerűsödik – idézte a Vidékfejlesztési Minisztériumot az Index.

Egy társasháznak, ha mellékszolgáltatási szerződést akartak kötni a víziközmű-szolgáltatókkal, saját költségükön kellett mellékvízmérőt kellett felszereltetniük, melynek hitelesítéséről is önmaguknak kellett gondoskodniuk. Ezek jelentős terhet jelentettek, ám most, módosítással csökkennek a fogyasztók kiadásai, és az ügyintézési idő is lényegesen rövidebb lesz majd - írta az Index.

A költségek negyedét spórolhatjuk meg azzal, hogy a vízórákat ezentúl hat helyett nyolc évre hitelesítik. A cserével egy időben üzembe helyezik és bélyegzéssel, zárral is ellátják a mellékvízmérőket, amelyeket a szabályoknak megfelelő vállalkozó is elvégezhet, így egyszer kell csak szakemberhez fordulni, amellyel újabb ezreseket spórolhatunk majd meg.

Címkék#vízmű

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában