A Szeliger ifjúsági táborban járt Putyin

A táborban évente mintegy 15 ezer ifjúsági vezető és egyetemi hallgató vesz részt képzésben.

Vlagyimir Putyin orosz kormányfő hétfőn felkereste a Szeliger ifjúsági tábort, ahol évente mintegy 15 ezer ifjúsági vezető és egyetemi hallgató vesz részt képzésben az Ifjúsági ügyek Szövetségi Ügynöksége szervezésében.

A miniszterelnök találkozott azokkal a résztvevőkkel, akik fogyni akarnak, s akik fogadalmat tettek előtte, hogy együttesen lefogynak egy tonnányit: ebből a kormányfő is vállalt fél kilót. Megpróbálkozott a sziklamászó-fallal, és egy tandem láttám eltréfálkozott arról, hogy majd Dmitrij Medvegyev elnökkel próbálja ki: kettejüket tandemként emlegetik Oroszországban.

A tábor egy másik részén azokkal a fiatalokkal váltott szót, akik követelik, hogy az élelmiszerek szavatossági idejét nagy betűkkel tüntessék fel a csomagoláson, egy további csoport pedig azt az ötletet terjesztette elő, hogy a zöld lámpánál lehessen jobbra fordulni (Oroszországban ez csak a kiegészítő lámpa jelzése esetén lehetséges). Putyin ennek kapcsán azonnal felhívta az illetékes miniszter-helyettest, hogy vizsgálja meg a kérdést.

A látogatás célja eredetileg az volt, hogy a kormányfő a tábor utolsó turnusának résztvevőivel szót váltson a belpolitikai kérdéseiről, ezekről azonban nem sok szó esett.

Kifejtette, hogy a rubelnek jó esélye van arra, hogy regionális valutává váljon, és elismeréssel szólt az Egyesült Államokról, amely – mint mondta – nagy felelősségtudatot tanúsított, amikor az államadósság határának felemeléséről döntött. “Az amerikai gazdaság a dollár monopolhelyzetén élősködik, lehetőségein felül él, és problémái egy részét a világgazdaságra terheli” – mondta.

Beszélt az egybegyűlteknek családjáról, arról, hogy édesapja kétszer is majdnem életét vesztette a háborúban, és megmentette feleségét az ostromlott Leningrádban.

Ígérte, hogy rendezi a katonai szolgálat halasztását az egyetemi hallgatók és aspiránsok számára.

Végül Putyin azt is megígérte, hogy a tábor kiépítésére elkülönít 2,5 milliárd rubelt, s látogatása végén autogramokat osztogatott: a sor az aláírásokért több mint egy kilométer hosszan kígyózott.

A Szeliger fórumot 2005 óta rendezik meg évente a tveri területen fekvő Szeliger-tó partján, Osztaskov város közelében.

Meghalt egy fiatal pár a tragikus balesetben – Fotók
Katonai teherautó és egy személygépkocsi ütközött össze Baja közelében, a Bácsbokodi úton, egy bácsalmási fiatal pár a helyszínen meghalt.
Szentesen már szolgálatban van a polgárőrök új járműve
Május 29-én a Kossuth téren ünnepélyesen átvette  a 9 személyes mikrobuszát a helyi polgárőr egyesület.
A Liverpool a legkeresettebb futballcsapat a világhálón
Követőitől a négy hónap alatt 499 milliónyi „kattintás” – beírás, képes és szöveges üzenet – érkezett.
A fehér emberek kiirtásáról ír egy könyv társszerzője
Ugyanakkor ha egy fehérbőrű ember azt írja valahol az interneten, hogy meg akarja óvni a fajtáját és a kultúráját, akkor egyből letiltják.
Orbán: a futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára
A miniszterelnök a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötet bemutatásán vett részt Felcsúton.
Könyvkiadók pályázhatnak az E-Könyvtér programba
Komoly irodalmi értékkel bíró kortárs szépirodalmi művek felajánlását várják.