Alapjogokért Központ: Trócsányi László kiváló jelölt az Európai Bizottságba

Trócsányi Lászlónak tudományos, szakmai és politikai életútja, egykori alkotmánybírói, nagyköveti és miniszteri pozíciói alapján megkérdőjelezhetetlen helye van a bizottságban.

Trócsányi László volt igazságügyi miniszter “kiválóan alkalmas” jelölt az európai bizottsági (EB-) tagságra – jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán kedd reggel.

Trócsányi Lászlónak tudományos, szakmai és politikai életútja, egykori alkotmánybírói, nagyköveti és miniszteri pozíciói alapján megkérdőjelezhetetlen helye van a bizottságban. Az ellene indított politikai támadások oka Magyarország elmúlt években folytatott szuverenitást védő politikája, ezért akarnak bosszút állni a bevándorláspárti erők – mondta az igazgató.
    
Hozzátette: Ursula von der Leyen megválasztott európai bizottsági elnök nagy esélye, hogy szakítson elődje, Jean-Claude Juncker politikájával és visszatérjen a korábbi szerepfelfogáshoz, amely szerint a bizottsági elnök feladata a tagállamok közötti jótékony közvetítés.
    
Vannak kedvező jelek, például az, hogy Ursula von der Leyen megértést, empátiát emlegetett Közép-Európával kapcsolatban, és vannak kedvezőtlenek, például a szélsőségesen liberális női kvóta elvárása a tagállamoktól a biztosi pozíciókra jelölés során – jegyezte meg Szánthó Miklós.

Így érdemes vásárolni karantén idején
Étkezési kisokos segít, hogy miből és mennyit vegyünk.
Segédanyagokkal támogatja a digitális oktatást a Pásztói Múzeum
Weboldalán folyamatosan teszi közzé a város környékének természeti értékeit bemutató anyagokat.
Kitüntetik Kovácsot?
Díszsírhelyet kapott, posztumusz díszpolgári címet azonban – eddig – nem. Kovács Sándorról van szó, aki három évvel ezelőtt, súlyos betegségben hunyt el, és akkor töltötte 3. ciklusát Csanádpalota élén.
Szerdán indul a rendkívüli menetrend
Szerdán lép életbe a tömegközlekedés új menetrendje.
Minden család maszkot kap
Bakson, Lépné Soós Anita alpolgármester kezdeményezésére, kilencen arra vállalkoztak, maszkokat varnak, és azokat steril csomagolásban, használati utasítással és szabásmintával eljuttatják a falu összes háztartásába. Ma szállítják ki a 775 szájmaszkot.
Gyilkosság miatt nyomoznak a Szentendrén talált emberi csontok ügyében
Megtörtént a szentendrei ház udvarán talált emberi maradványok orvosszakértői vizsgálata.