Ország-világ

2011.04.22. 16:16

Az államfő ünnepi beszéde és fanfárok köszöntik az új alkotmányt

Schmitt Pál köztársasági elnök április 25-én hétfőn, a Sándor-palotában írja alá Magyarország új alaptörvényét, az államfő ezt követően ünnepi beszédet mond.

Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal társadalmi kapcsolatokért felelős hivatalvezetője pénteken az MTI-nek elmondta: a díszzászlóalj katonái hétfőn 9 órától díszőrséget adnak a Sándor-palota déli, és nyugati kapujában, 11 órától pedig a Magyar Honvédség Támogató Dandár Helyőrség Zenekara ad térzenét a Szent György téren.

A köztársasági elnök 12 órakor a televízió nyilvánossága előtt írja alá Magyarország Alaptörvényét, majd ünnepi beszédet mond. Az új alaptörvényt fanfárok köszöntik, ezt követően pedig ünnepélyes őrségváltási ceremóniát tartanak a Sándor-palota előtt - fejtette ki a hivatalvezető.

Kiss Norbert korábbi tájékoztatása szerint az államfő 14 órakor Horváth Gergely Domonkossal, a Magyar Posta igazgatóságának elnökével közösen ünnepélyes keretek között első napi bélyegzővel látja el a posta, új alaptörvény aláírása alkalmából kibocsátott ünnepi bélyegblokkját. Az államfő ezt követően, 19 órakor ünnepi köszöntőt mond a Magyarország új alaptörvényének aláírása alkalmából rendezett ünnepi hangversenyen a Művészetek Palotájában.

[namelink name="Kövér László"] házelnök, az Országgyűlés elnöke kedden írta alá és küldte tovább Schmitt Pálnak Magyarország új, 2012. január 1-jén hatályba lépő alaptörvényét, amelyet a parlament ezt megelőzően hétfőn fogadott el, a kormánypárti politikusok és egy független képviselő szavazatával. A Jobbik-frakció tagjai nemmel voksoltak a határozathozatalon, míg az MSZP és az LMP képviselői nem vettek részt a szavazáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában