Ország-világ

2009.11.26. 10:06

Az MDF-elnökség Bokrost javasolja miniszterelnöknek

Bokros Lajost javasolja a párt miniszterelnök-jelöltjének az MDF elnöksége - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön az ellenzéki párt közleményben.

Az MDF országos elnöksége legutóbbi ülésén egyhangú szavazással döntött így, a kormányfőjelölttel kapcsolatos végső döntést a párt országos választmánya legközelebbi tanácskozásán hozza meg.

A közlemény szerint "a populista, jövőt felélő társadalom- és gazdaságpolitika mára tönkretette az országot", ezt a helyzetet egyfelől "a szocialisták felelőtlen kormányzása, másfelől a Fidesz tartalmatlan és szélsőségesen érzelmi politizálása" idézte elő. Ezen két párt terméketlen szembenállása nyomán egyre erősödik a szélsőjobboldal - értékeli az MDF vezetése.

Rögzítik: Magyarországon a demokrácia, a szabadság és a társadalmi szolidaritásra épülő piacgazdaság megerősítésére józan, párbeszédre épülő közéletre van szükség, illetve ezeket az értékeket megerősítő programra, amely egyszerre mutat kiutat a válságból és biztosítja a tartós gazdasági növekedést.

Bokros Lajos személyében a Magyar Demokrata Fórum ilyen alternatívát kínál az országnak - zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában