Ország-világ

2010.02.22. 22:41

Bajnai részvétét fejezte ki a portugál kormányfőnek

Bajnai Gordon együttérzését fejezte ki a Madeira szigetét ért természeti csapásban életét vesztett családoknak José Sócrates portugál miniszterelnöknek írt részvéttáviratában - tudatta a kormányszóvivői iroda hétfőn.

A magyar miniszterelnök a portugál kormányfőnek írt táviratában részvétét fejezte ki a szigeten pusztító sárlavinában szerencsétlenül jártak családjainak.

A Portugáliához tartozó, atlanti-óceáni Madeira szigetén a heves esőzések okozta földcsuszamlások, árvizek következtében legkevesebb 42-en meghaltak, és 120-an megsérültek. Több százan maradtak fedél nélkül a Lisszabontól 1000 kilométerre délnyugatra, az afrikai partoktól pedig 700 kilométerre nyugatra fekvő szigeten. Az ítéletidő súlyosan érintette az összesen 250 ezer lakosú Madeira fővárosát, Funchalt, ahol mintegy 100 ezren élnek. Egy falu, Curral das Freiras még mindig el van vágva a külvilágtól.

A portugál kormány a Madeira szigetét ért természeti csapás miatt - amelyről végleges veszteségadatot még nem tudtak közölni a helyi hatóságok - háromnapos nemzeti gyászt hirdetett hétfőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában