Ország-világ

2012.02.08. 22:17

Budapest Airport: a talpra állás folytatódik

A BA közlése szerint jó néhány légitársaság már bejelentette, hogy rövidesen elindítja új járatait Budapestre.

Alig öt nappal a nemzeti légitársaság leállása után a Budapestről induló korábbi Malév-járatok kapacitásának több mint 60 százalékára érkezett légitársasági igény, illetve ajánlat - közölte a Budapest Airport (BA) szerdán.

Ezek a járatok a következő néhány hétben el is indulnak, így a budapesti utasoknak lényegesen kevesebbet kell majd módosítaniuk korábbi utazási terveiken.

A BA közlése szerint jó néhány légitársaság már bejelentette, hogy rövidesen elindítja új járatait Budapestre: a Lufthansa, az Air Berlin, a görög Aegean Airlines, a Ryanair, a SmartWings és a Wizz Air is hozzájárul a budapesti légi forgalom talpra állításához.

"Sajnos azok az előrejelzéseink valóra váltak, hogy a budapesti átszálló forgalmat teljes egészében elvesztettük, a légitársaságok által bejelentett új járatok azonban biztosítják számunkra a talpra állás lehetőségét" - jelentette ki Jost Lammers, a BA vezérigazgatója a közlemény szerint.

Kam Jandu, a BA légiközlekedési igazgatója hozzátette: a pozitív fejlemények ellenére továbbra is lyuk tátong a BA üzleti tervén, és készek vagyunk tárgyalni minden légitársasággal, amely szeretne új járatokat indítani a budapesti repülőtérről.

A BA közleménye rögzíti: bár az említett biztató fejlemények a talpra állás jeleit mutatják, a Budapestről kiinduló forgalom esetében az éves szinten elveszített 1,5 milliónyi átszálló utasforgalom rendkívül nehéz pénzügyi helyzetet teremt a repülőtér számára. A Budapest Airport éppen ezért sürgős, összehangolt és közös intézkedéseket vár a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól valamint az érintett hatóságoktól, hogy a repülőtér meg tudjon birkózni a kialakult drámai helyzettel.

Címkék#repülés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában