Ország-világ

2009.11.25. 17:00

Dél-Koreába és Japánba látogat Sólyom László

Sólyom László köztársasági elnök a diplomáciai kapcsolatok felvételének évfordulóján a Koreai Köztársaságba, majd Japánba látogat; a látogatás célja, hogy újabb lendületet adjon a két országgal fennálló kapcsolatok fejlődésének - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) szerdán.

MTI

A magyar államfő Ri Mjong Bak dél-koreai köztársasági elnök meghívására tesz állami látogatást november 28. és december 2. között az ázsiai országban.

Akihito japán császár meghívására pedig december 2-a és 6-a között utazik Japánba a köztársasági elnök.

Sólyom László látogatásának célja, hogy az újabb lendületet adjon a Japánnal és Dél-Koreával fennálló sokrétű kapcsolatok, elsősorban a gazdasági és kulturális együttműködés fejlődésének - közölte az elnöki hivatal.

A KEH tájékoztatása szerint Sólyom László látogatásán tárgyalásokat folytat Ri Mjong Bak államfő mellett a koreai parlament elnökével és a Koreai Iparszövetség elnökével.

A magyar államfőt fogadja a japán császár, tárgyal Hatojama Jukio japán miniszterelnökkel, valamint a parlament két házának elnökével és találkozik a magyar-japán baráti társaság képviselőivel.

A Köztársasági Elnöki Hivatal közölte: Sólyom László mindkét országban előadást tart a magyar rendszerváltás tapasztalatairól is.

A találkozókat a magyar-koreai diplomáciai kapcsolatok felvétele 20., valamint a magyar-japán diplomáciai kapcsolatok helyreállítása 50. évfordulója alkalmából tartják. Ugyancsak idén van annak a 140. évfordulója, hogy Japán és az Osztrák-Magyar Monarchia felvette a diplomáciai kapcsolatot.

Címkék#Japán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában