Hallgassa élőben!

Felgyújtotta magát egy férfi a keszthelyi városházán

A férfi a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese, aki valószínűleg megoldatlan lakáshelyzete miatt gyújtotta fel magát.

Elhagyta a kórházat és ismeretlen helyre távozott az a férfi, aki kedden gyúlékony anyaggal leöntötte és felgyújtotta magát a keszthelyi városházán – értesült kora este az MTI; a helyi roma kisebbségi önkormányzat elnöke korábban azt közölte, hogy a szervezet elnökhelyettesét vitték égési sérülésekkel kórházba.

Horváth Ferenc információi szerint az elnökhelyettes a mellkasán és az oldalán szenvedett égési sérüléseket. A férfi állapotáról és távozásáról a keszthelyi kórház személyiségi jogokra hivatkozva nem adott tájékoztatást az MTI-nek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte, hogy a férfi egy-két deciliter gyúlékony anyagot öntött magára.

A roma kisebbségi önkormányzat vezetője szerint helyettese megoldatlan lakáshelyzete miatt gyújtotta fel magát. A lakás, amelyben egyedül élt, még a télen kigyulladt és lakhatatlanná vált. A telet az elnökhelyettes a “szabad ég alatt vészelte át”, és lakhatása mostanra sem oldódott meg – mondta Horváth Ferenc.

Korábban:

Gyúlékony anyaggal leöntötte, majd felgyújtotta magát egy férfi a keszthelyi városházán kedd délután – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szabados Gábor elmondta, a férfit, aki egy-két deciliter gyúlékony anyagot öntött magára, a mentők a kórházba szállították.

Az égési sérüléseket szenvedett ember a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese – erősítette meg Horváth Ferenc, a keszthelyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke az MTI értesülését.

Elmondása szerint helyettese megoldatlan lakáshelyzete miatt gyújtotta fel magát. A lakás, amelyben egyedül élt, még a télen kigyulladt és lakhatatlanná vált. A telet az elnökhelyettes a “szabad ég alatt vészelte át”, és lakhatása mostanra sem oldódott meg.

Hirdetés
„A fiatalokat csak a mai kor eszközeivel lehet befogadóvá tenni”
A legjobbak között a vásárhelyi program
Baka István vers- és prózamondó verseny
Ismét megrendezi a Baka István Alapítvány a Kárpát-medencei vers-, énekeltvers- és prózamondó versenyt és találkozót Szekszárdon.
Várják a TIK-be az amatőr és profi művészeket egy közös festésre
Ma déltől egészen szombat délig amatőröket és profikat egyaránt várnak a TIK-be egy közös örömteli festésre.
Több ezer tehetség fejlődését segíti a Mathias Corvinus Collegium
Egyre nagyobb az érdeklődés a Mathias Corvinus Collegium (MCC) képzéseire, a tehetséggondozó idén több mint 3700 diákkal kezdi meg az oktatási évet.
Orbán Viktor: Európa jövője a gyermekekben van
A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában ad interjút.
Gyurcsányék senkit nem kíméltek
2010-ben a családi adókedvezmények összege 12,5 milliárd forint volt, míg jövőre ez az összeg eléri a 990 milliárd forintot.