Ország-világ

2012.08.28. 18:41

Felgyújtotta magát egy férfi a keszthelyi városházán

A férfi a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese, aki valószínűleg megoldatlan lakáshelyzete miatt gyújtotta fel magát.

Elhagyta a kórházat és ismeretlen helyre távozott az a férfi, aki kedden gyúlékony anyaggal leöntötte és felgyújtotta magát a keszthelyi városházán - értesült kora este az MTI; a helyi roma kisebbségi önkormányzat elnöke korábban azt közölte, hogy a szervezet elnökhelyettesét vitték égési sérülésekkel kórházba.

Horváth Ferenc információi szerint az elnökhelyettes a mellkasán és az oldalán szenvedett égési sérüléseket. A férfi állapotáról és távozásáról a keszthelyi kórház személyiségi jogokra hivatkozva nem adott tájékoztatást az MTI-nek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte, hogy a férfi egy-két deciliter gyúlékony anyagot öntött magára.

A roma kisebbségi önkormányzat vezetője szerint helyettese megoldatlan lakáshelyzete miatt gyújtotta fel magát. A lakás, amelyben egyedül élt, még a télen kigyulladt és lakhatatlanná vált. A telet az elnökhelyettes a "szabad ég alatt vészelte át", és lakhatása mostanra sem oldódott meg - mondta Horváth Ferenc.

Korábban:

Gyúlékony anyaggal leöntötte, majd felgyújtotta magát egy férfi a keszthelyi városházán kedd délután - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

[namelink name="Szabados Gábor"] elmondta, a férfit, aki egy-két deciliter gyúlékony anyagot öntött magára, a mentők a kórházba szállították.

Az égési sérüléseket szenvedett ember a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese - erősítette meg [namelink name="Horváth Ferenc"], a keszthelyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke az MTI értesülését.

Elmondása szerint helyettese megoldatlan lakáshelyzete miatt gyújtotta fel magát. A lakás, amelyben egyedül élt, még a télen kigyulladt és lakhatatlanná vált. A telet az elnökhelyettes a "szabad ég alatt vészelte át", és lakhatása mostanra sem oldódott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában