Ország-világ

2014.05.30. 14:20

Felmenő rendszerű tisztújítás lehet az MSZP-ben

"Lemondott annyi elnökségi tag, ami ezt a tisztújítást lehetővé teszi" - fogalmazott Horváth Csaba.

MTI

Botka: teljes tisztújítást ír ki az MSZP

Teljes, felmenő rendszerű tisztújítást ír ki az MSZP - jelentette be Botka László, a párt országos választmányának elnöke pénteken, Budapesten.

A politikus az országos párttanács ülése után újságíróknak elmondta, a lehető legkorábbi időpontra, július 19-re hívják össze a tisztújító kongresszust.

Közölte: ez az egyetlen alapszabályszerű javaslat, amelyet a választmány szombati ülése elé terjesztenek.

A megyei pártelnökökből álló országos párttanács javaslata alapján megújulnak a helyi, a megyei és az országos szervezetek is - ismertette.
Botka László azt jelezte, hogy kérdésekre később kíván válaszolni.

Felmenő rendszerű tisztújítás lehet az MSZP-ben

[namelink name="Horváth Csaba"], az MSZP alelnöke szerint nagy valószínűséggel felmenő rendszerű tisztújítás lesz a pártban.

A politikus az MSZP országos párttanácsára érkezőben pénteken, Budapesten újságíróknak úgy fogalmazott, hogy "lemondott annyi elnökségi tag, ami ezt a tisztújítást lehetővé teszi". Közölte: nagy valószínűséggel felmenő rendszerű tisztújítás lesz, amivel ő egyetért.

Arra a felvetésre, hogy a csütörtöki budapesti párttanács ellenkezőleg foglalt állást, Horváth Csaba azt mondta, hogy az "egy kisebb halmaz", a hitelesség helyreállításához a teljes felmenő rendszerű tisztújítás a jobb válasz.

Az alapszabály értelmezése ugyanakkor még mindig hagy arra lehetőséget, hogy akár ügyvezető elnökség felállításával, akár teljes tisztújítással zárják le a kérdést. A választmányra van bízva, hogy melyik forgatókönyvet támogatja - tette hozzá.

[namelink name="Puch László"], a párt Baranya megyei elnöke ugyanott újságíróknak szintén azt mondta, hogy tisztújítás lesz az MSZP-ben, és ő azt javasolja, hogy átmeneti elnököt válasszanak, aki a következő két évben stabilizálja a pártot és a baloldalt. Hozzátette: azt is javasolja, hogy a tisztújító kongresszus negyvenöt napon belül meglegyen.

Címkék#MSZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában