Ország-világ

2013.01.04. 06:46

Félmilliárdot veszthet a BKV

A 2008-as ingatlanértékesítés miatt büntetőfeljelentést tesz a közlekedési cég igazgatósága.

MTI

Ötszázmillió forintot meghaladó vagyoncsökkenést eredményezhetett a BKV-nál egy 2008-as ingatlanértékesítés, amely miatt büntetőfeljelentést tesz a közlekedési cég igazgatósága – értesült a Népszava.

A feljelentést javasló belső vizsgálat szerint személyes felelősség terheli az igazgatóság elnökét, Tóthfalusi Györgyöt és egyik tagját, Forró Zoltánt, ők írták alá a Hungária körút 46. szám alatti, 4122 négyzetméteres telekről szóló megállapodást a Welt-Stadt Kft.-vel - ismerteti a lap pénteki száma.

A szerződés alapján a cég 17,2 százalékos tulajdoni hányadot szerzett az ingatlanban nettó 40 millió forintért. A tervek szerint cserébe 1,2 milliárd forintos magánberuházással a vállalkozás parkoló-irodaházat épített volna fel az ingatlanon, és felújította volna a szomszédos Stadionok metróállomást.

A tervekből semmi sem lett, és közben a BKV is rájött, hogy rossz üzletet kötött. A szakvélemény a telek értékét 498,5 millióra becsülte. A BKV-vagyonkezelő BKK vezetője, [namelink name="Vitézy Dávid"] jelzésére indult vizsgálat ráadásul úgy találta: az értékbecslés négyzetméterenként 133 ezer forintja is "nyomott" volt, mivel az összehasonlító adatok 163-830 ezer forint között szóródtak. Ezekkel az árakkal számolva 75,9-548,7 millió forint vagyoncsökkenés érhette a BKV-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában