Ország-világ

2009.03.28. 19:35

Fidesz: az MSZP összeroppant a kormányzás súlya alatt

A szombati nap a bizonyíték arra, hogy az MSZP összeroppant a kormányzás súlya alatt, alkalmatlanná vált arra, hogy új kormányt adjon az országnak - jelentette ki Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szombaton délután. <br>

A politikus szerint a szombati nap "szánalmas és látványos kudarcai" az újabb bizonyítékai annak, hogy ez így nem mehet tovább. Amit a szocialista párt az elmúlt napokban tett, az egész Magyarországot lejáratja, nevetség tárgyává teszi. Meglátása szerint ugyanakkor azt is látszik, hogy az MSZP retteg a demokrácia velejárójától: hogy az emberek egy választáson mondhassák el véleményüket az ország jövőjéről.

Szijjártó Péter szerint látni kell, hogy Magyarország rendkívül nagy bajban van és a válság egyre inkább mélyül. Ebből a helyzetből csak egy erős kormány tudja kivezetni az országot. Az "ilyen szerencsétlenkedéseknek, hatalmi osztozkodásoknak, mutyiknak, paktumoknak, színjátékoknak" a végeredménye szerinte azonban egy gyenge, nevetséges kormány, amelynek esélye sincs eredményesen szembeszállni a válsággal.

Megfogalmazása szerint az MSZP görcsösen ragaszkodik a hatalomhoz, így pedig elveszik a remény, hogy egy olyan kormány jöjjön létre, ami kezelni tudja a válságot.

Erős kormány csak új választással jöhet létre - szögezte le Szijjártó Péter. A választásokat pedig lehetőleg az európai parlamenti választásokkal egy időben lenne célszerű tartani. Erre még mindig megvan a lehetőség, ha az országgyűlés elfogadja a Fidesz és a KDNP által benyújtott törvényjavaslatot, ami szerint 72-ről 42 napra rövidüljön le az az időszak, amely a köztársasági elnök döntése és a választás között el kell, hogy teljen.

Bokros Lajos szombati nyilatkozatával kapcsolatban Szijjártó Péter azt mondta: a Fidesz álláspontja nem személyekről szól. Új kormányhoz és új kormányfőhöz új választás kell. Az a kormány, amely úgy jön létre, hogy a pártok zárt ajtók mögött próbálnak hatalmi paktumokat kötni, szerinte illegitim és gyenge lesz, attól függetlenül, hogy hívják a vezetőjét.

Címkék#Fidesz#MSZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában