Ország-világ

2008.12.08. 08:21

Friderikusz 100 milliót keresett Isaurával

Friderikusz Sándor (50) nem tagadja, hazai viszonylatban luxuskörülmények közt él. A róla most megjelent, Friderikusz Eddig című interjúkötetben azt is elárulja, hogyan kereste első millióit.

Delmagyar.hu

Friderikusz Eddig című interjúkötetben azt is elárulja, hogyan kereste első millióit tragikus körülmények közt elhunyt első magyar szépségkirálynőről szóló, Isten, óvd a királynőt! című könyvével húsz évvel ezelőtt.

A televíziós akkor napokig nem aludt, nehezen tudta feldolgozni, hogy ötmillió forintja van, De azt is elmeséli, hogyan vette meg a monte-carlói filmvásáron az Isaura című sorozat 180 részes folytatását, amivel keresett százmillió forintot. A riporter azt mondja, most nem tudná pontosan megmondani, mennyi a saját vagyona - írja a Blikk.

Mai napig szívesen emlékszik vissza az Isaura megvásárlására. A sorozatot a monte carló-i fi lmvásáron egy hölgy 2000 dollárért árulta részenként, amit végül 800 dollárért vett meg.

Friderikusz  százmillió forintot keresett Isaurával

Friderikusz százmillió forintot keresett Isaurával
– Elmentünk a filmvásárra, meg akartam venni a Dinasztia sorozatot – emlékezett viszsza Friderikusz. – Azt nem sikerült, de szólt a kolléganőm, hogy meg lehet venni az Isaura 180 részes folytatását. Addig alkudtam, hogy sikerült megvenni, amiből én kerestem száz-egynéhány milliót, a Magyar Televízió pedig a két és félszeresét.

Első könyve árából lakást vett
„ ...Mindenesetre azt javasolta, menjek le Debrecenbe, mert az ottani nyomdának van egy becsületes igazgatója, próbáljak vele megalkudni... Fantasztikusan jó a kézirata, ezzel nyitott be hozzám. A kiadáson is gondolkozott, azt ajánlaná, vagy vállalom, hogy öt munkanap alatt befizetem a nyomdaköltség ötven százalékát, majd harminc napon belül a többit, vagy a terjesztést is a nyomda végzi, mi pedig kötünk egy szerződést fix honoráriumról... Kis hezitálás után az első változat mellett döntöttem. Tehát öt nap volt a világ, ennyi idő alatt kellett előteremtenem a közel kétmillió forintot...

Minden reggel kilenc órakor már ott ácsingóztam valamelyik árus mellett, hogy figyeljem a fogyást. Első nap azonban senki nem vett egy darabot sem a könyvből. Meg sem fogták, hozzá sem nyúltak! ...és képzeld, péntektől kezdve beindult a roham! Hinnéd azt, hogy nem is az ötödik, hanem a negyedik munkanap végére ki volt fizetve a közel kétmillió? Szerződés szerint persze adtam a bevételből Molnár Csilla édesanyjának és mindazoknak, akik alapvetően segítették a munkámat, a maradékot pedig betettem a takarékbetétkönyvembe. Mondom: bocsánat, ötmillió-negyvenezer! Abból vettem az első lakásomat a Váci utcában."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában