Ország-világ

2008.05.28. 16:21

Gyurcsány Ferenc: Kibújt a szög a zsákból!

A Magyar Szocialista Pártnak kötelessége megvédeni a nyugdíjasokat, akkor amikor a Fidesz arra készül, hogy befagyasztja a nyugdíjakat - írja Gyurcsány Ferenc blogjában.

A miniszterelnök szerint az MSZP a nyugdíjak és a családtámogatás kérdését, a felsőoktatást és az európai fejlesztéseket mindig olyan prioritáskébt kezelte, amelyekből még a megszorító intézkedések alatt sem engedtek elvenni. "Kibújt a szög zsákból, drága Barátaim! Akik eddig fennhangon a kormányt vádolták, azokról kiderült, hogy kész - nyilvánosan nem vállalt -, ha úgy tetszik, titkos terveik vannak, megszorításokra, beruházások felfüggesztésére" -írja a kormányfő blogjában, a kapcsolat.hu oldalon.

Gyurcsány Ferenc szerint a nyugdíjak befagyasztásával a Fidesz egy a nyugdíjasokkal több mint egy évtizede kötött megállapodást rúgna fel, ugyanis törvényben rögzítették a nyugdíjak éves kötelező emelését, amely két részből áll: egyrészt az inflációt követi , másrészt az átlagos jövedelmek bővülését, azaz ha növekednek a keresetek, akkor növekedjenek a nyugdíjak is. A Fidesz ez utóbbit akarja elvenni a nyugdíjasoktól, ez nem egyszerűen pénzügyi kérdés, hiszen a Fidesz javaslata attól a reménytől fosztaná meg a nyugdíjasokat, hogy ők is részesednek az ország gyarapodásából -írja a kormányfő, hozzátéve: ha most befagyasztanák a nyugdíjat, az évente átlagosan minden nyugdíjasnak tizenötezer forint veszteséget okozna.

"Senki nem mondhatja a Magyar Szocialista Pártra, hogy nem volt bátorsága, elszántsága kemény intézkedéseket hozni. De a családtámogatást, a nyugdíjakat, a felsőoktatást, az európai fejlesztéseket folyamatosan olyan prioritásként kezeltük, amelyekből nem engedtünk elvenni. A Fidesz most ezen kíván változtatni. Leállítani kívánja a beruházásokat. A beruházások - legyen az a szegedi villamosközlekedés korszerűsítése, a pécsi egyetemi klinikai tömb, vagy a 86-os út - leállítása nem Magyarország érdekeit szolgálja" -olvasható a bloggban.

A kormányfő szerint a Fidesz poltitikája nem más mint a megtévesztés és a felforgatás politikája, és az lenne a legkevesebb, ha nemcsak zárt körben, hanem nyilvánosan is beszélne arról Orbán Viktor, hogy mit tennének, ha hatalomra kerülnének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában