Ország-világ

2012.02.02. 10:49

Halált hozott a fagy Pécsen, Mátészalkán, és Bodrogolasziban is

Pécsett egy középkorú férfi halt meg a távhőszolgáltató hőcserélő központjában. Matászalkán egy január elején eltűnt férfi holttestét találták meg csütörtökön.

Kihűlt férfi holttestére bukkantak Pécsen

Kihűlt férfi holttestére bukkantak Pécs panelházas városrészében csütörtökön hajnalban – erősítette meg a Dél-dunántúli Regionális Mentőszervezet orvosigazgatója az MTI értesülését.

[namelink name="Buda Péter"] elmondta: a férfit a pécsi Kertvárosban, a távhőszolgáltató egyik Krisztina téri hőcserélő központjában találták meg csütörtökön hajnalban. A középkorú férfi halálát nagy valószínűséggel kihűlés okozta. 

A földön fekve találták meg a bodrogolaszi férfit

Kihűlés okozhatta halálát egy bodrogolaszi férfinak, akit a házától körülbelül 70-80 méterre, egy sűrű növényzettel benőtt telken, a földön fekve találták meg - közölte a rendőrség.

Halált hozott a fagy: az Országos Meteorológiai Szolgálat 11 megyére adott ki elsőfokú riasztást. Fotó: MTI/Vajda János (galéria)


[namelink name="Egyedné Novodonszki Éva"], a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: Bodrogolaszi polgármesterétől szerdán érkezett bejelentés a sárospataki rendőrkapitányságra, miszerint egy 58 éves helyi férfit több napja nem láttak a településen, és lakásában sem találják.

A bejelentést követően a járőrök a keresett férfit házban és annak udvarán is keresték, de nem vezetett eredményre a kutatás. Ezt követően megszervezték a környék részletes átvizsgálását. Ennek során találták meg a holttestet a sűrű növényzettel benőtt telken - ismertette.

Halált hozott a fagy: az Országos Meteorológiai Szolgálat 11 megyére adott ki elsőfokú riasztást. Fotó: MTI/Vajda János (galéria)


Hozzátette: a helyszíni halottszemle során az orvos megállapította a halál beálltát, amelynek okaként elsődlegesen kihűlést vélelmezett, a bekövetkezési idejét pedig néhány nappal korábbra tette. A helyszíni szemle során bűncselekményre vagy idegenkezűségre utaló nyomok, adatok nem merültek fel. A haláleset körülményeit szakértő bevonásával közigazgatási eljárás keretén belül a sárospataki rendőrkapitányság vizsgálja - mondta.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy Borsod-Abaúj-Zemplénben az elmúlt téli időszakban húszan veszítették életüket kihűlés miatt, az idei tél során pedig már tizenegyen haltak meg.

Kihűlés miatt halt meg egy férfi Mátészalkán

Az előzetes orvosi vélemény szerint kihűlés miatt halt meg egy férfi Mátészalkán, aki még január elején távozott otthonából és holttestét szerdán találták meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város határában - közölte a rendőrség.

Az 59 éves mátészalkai lakos január 5-én pizsamában és papucsban ment el lakásából, eltűnését akkor az élettársa bejelentette a rendőrségre - mondta [namelink name="Fedor Rita"], a szabolcsi főkapitányság szóvivője.

Halált hozott a fagy: az Országos Meteorológiai Szolgálat 11 megyére adott ki elsőfokú riasztást. Fotó: MTI/Vajda János (galéria)


A főhadnagy tájékoztatása szerint a férfit keresni kezdték, de a felkutatása nem vezetett eredményre. Szerdán Mátészalka külterületén, egy földúton holttestet találtak, s a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt férfi teteméről van szó - tette hozzá a szóvivő.

Az elsődleges orvosi vélemény szerint bűncselekményre, idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel a halál okaként, az feltehetően kihűlés miatt következett be.

A haláleset körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében szakértők bevonásával vizsgálja.

Címkék#hóágyú

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában