Ország-világ

2019.09.02. 18:33

Horror a baromfiudvarban: kakasa ölte meg a tojásokat szedő nőt

Legyenek óvatosak a háziállatokkal!

MTI

Kakasa ölt meg egy visszeres lábú idős nőt Ausztráliában. Az eset kapcsán egy szakember arra figyelmeztette a lakosságot, főleg a visszértágulattal élő időseket, hogy legyenek óvatosak a háziállatokkal.


A nő a tojásokat szedte össze hátsó kertjében a baromfiudvarból, amikor rátámadt az agresszív kakas. A szárnyas a csőrével éppen egy kidudorodó vénáját találta el, és a vérzés olyan erős volt, hogy nem lehetett elállítani - számolt be róla a helyi média.


Roger Byard, az Adelaide-i Egyetem orvosprofesszora, aki tanulmányozta az esetet, az alkalmat megragadva figyelmeztette a lakosságot, hogy vigyázzon a háziállatokkal.


Korábban egy másik idős dél-ausztráliai nő halálát a macskája okozta, mert úgy megkarmolta a lábát, hogy elvérzett.


Byard hangsúlyozta, hogy az ilyen típusú, elvérzésből fakadó halálozásokat nem csak a háziállatok támadása okozhatja. Végeztek olyan kutatásokat, amelyek azt mutatták, hogy idős emberek a saját házukban is gyakran megütik lábukat és a kitágult vénák sérülése következtében elvéreznek.


A szakértő hozzátette: számos olyan eset fordul elő, amikor az állatok okoznak halált.


"Nem is gondolnánk, de a macskák például elég kockázatosak az idősek számára. Ugyanis szeretnek nekidörgölőzni az ember bokájának és lábának vagy leülni az ember mögött, ami sokszor ahhoz vezet, hogy az idősek megbotlanak és megsérülnek" - magyarázta Byard.


(Lead-képünk illusztráció: MTI)

Címkék#Ausztrália

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában